حلوای سیاه | شمسی خانوم

حلوای سیاه

حلوای سیاه ، یکی ازمقوی ترین و شیرین ترین حلواهای سنتی استان اردبیل است که به علت داشتن خاصیت گرمی در فصل زمستان بیشتر استفاده می شود. حلوای سیاه از جوانه گندم، آرد سبوس دار، کره حیوانی، شیره عسل، تهیه شده و ادویه جات و پودر پسته، گردو و نارگیل نیز هنگام خوردن به آن افزوده می شود. این غذا سرشار ازکالری، پروتئین، کربوهیدرات، چربی و به مقدار کافی ویتامینهای C-B-E و املاح کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای آمینه است.

حلوای سیاه اردبیل در درمان برخی از بیماریها نظیرلاغری، کمردرد، دردهای مفصلی موثر است و به هضم غذا نیز کمک می کند.

مواد لازم

آرد سنگک2 لیوان
پودر شکر2 لیوان
گلاب1/3 لیوان
زعفران دم کرده غلیظنصف استکان
روغن مایه مخصوص پخت و پز1 لیوان
کره گیاهی50 گرم
آب جوشیده1 لیوان
پودر هل یا عرق هل1/3 لیوان
خلال بادام یا بادام پرک و خلال پستهبه میزان لازم
غنچه گل محمدی و کنجدبه دلخواه برای تزئین

طرز تهیه حلوای سیاه

تهیه شربت

پودر شکر بهمراه آب جوشیده را داخل ظرف مورد نظر ریخته و روی شعله متوسط قرار میدهیم به مدت ۵ تا ۱۰دقیقه بجوشد تا وقتی که دور ظرف مروارید مروارید شود، به این صورت متوجه میشویم که شربت آماده شده، از روی حرارت کنار گذاشته تا کمی خنک شود

و بعد عرق هل و یا پودر هل و گلاب و زعفران را به شربت اضافه میکنیم.

تهیه آرد و روغن

آرد را در ظرف مورد نظر (تابه یا قابلمه تفلون) ریخته روی شعله متوسط گذاشه و تفت میدهیم برای داشتن یک حلوای تیره و خوشرنگ آرد را مدتی بیشتر تفت میدهیم. تفت دادن آرد به میزان کم یا زیاد، تاثیری بر روی رنگ حلوا دارد اگر کم تفت دهیم روشنتر اگر بیشتر تفت دهیم تیره خواهدشد ولی باید بدانیم که بیش از اندازه تفت ندهیم به دلیل اینکه آرد میسوزد. وقتی که آرد آماده شد روغن و کره گیاهی را به آرد اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.

ترکیب کردن

ظرف را از روی حرارت برداشته و شربت را به ترکیب آرد و روغن اضافه میکنیم و خوب باهم مخلوط میکنیم تا همه مواد به خورد هم برود.

انتهای کار

قبل از اینکه حلوا سرد شود در ظرف مورد نظر و مناسب سرو میکنیم و با طرح دلخواه فرم میدهیم و با خلال بادام و پسته و غنچه گل محمدی و کنجد تزئین میکنیم.

نکات تهیه حلوای سیاه

  • هل و گلاب با هم به اندازه نصف لیوان شود.
  • آرد بهتر است آرد سنگک باشد.
  • برای اینکه رنگ حلوا تیره شود آرد را بیشتر تفت میدهیم.
  • در نظر داشته باشید بیش از حد آرد را تفت ندهید به دلیل اینکه آرد میسوزد.
  • بجای استفاده از دانه هل،استفاده از عرق هل توصیه میشود.
  • برای سرو حلوای تیره میتوان از نان بستنی میکادو نیز استفاده کرد و به صورت رول پیچید و برش های یک دست بزنیم.
  • روش دیگر برای سرو حلوای تیره میتوان از نان تارت مخصوص شیرینی استفاده کرد و برای زیبایی بیشتر از غنچه گل محمدی نیز برای تزئین استفاده کرد.
  • حلوای تیره به دلیل اینکه کمی سفت هست به نسبت حلواهای دیگر نمیتوان ماسوره زد.

حلوای_سیاه_اردبیل
حلوا

طرز تهیه کیک توت فرنگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *