آشپزی, خانومانه

خورش کرفس

خورش کرفس | شمسی خانوم

خورش کرفس یکی از انواع خورش های معروف و پرطرفدار ایرانی است. همچنین خورش کرفس شباهت های زیادی به خورش قورمه سبزی دارد

مواد لازم برای چهار نفر

گوشت خورشتی 400 گرم
کرفس خرد شده 200 گرم
آبغوره نصف لیوان یا لیمو عمانی 2 عدد
پیاز 1 عدد بزرگ
نعناع و جعفری 400 گرم
زرد چوبه 1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل مقداری
روغن به مقدار لازم

 

طرز تهیه خورش کرفس

مرحله اول

برای درست کردن خورشت کرفس ابتدا روغن را در قابلمه ریخته و منتظر میمانیم تا گرم شود. سپس پیازی که از قبل نگینی خرد شده را در آن میریزیم و تفت میدهیم تا پیازها نرم شوند. و بعد گوشت را داخل آن میریزیم تا گوشت و پیاز کنار هم مزه دار شوند. وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد داخل آن زرد چوبه میزنیم تا عطر و طعم گوشت را چند برابر کند.

مرحله دوم

بعد از کمی تفت دادن سبزی خورش را که شامل نعناع و جعفری است اضافه میکنیم و به همراه گوشت و پیاز سرخ میکنیم .
وقتی رنگ سبزی به سیاهی رفت کرفس خرد شده را اضافه کنید و یک تفت کوچک به آن بدهید . ولی اگر گوشت شما دیرپز بود حتما کرفس را جداگانه در ظرف دیگری تفت دهید تا هنگام پختن زیاد گوشت کرفس ها له نشوند و حالت اولیه خود را از دست ندهند.

مرحله آخر

بعد از تفت کرفس ها به خورش حدود 2 لیتر آب اضافه میکنیم .تا همه مواد در کنار هم در زمان مناسب بپزند. در 20 دقیقه آخر هم آبغوره و نمک را به خورشت اضافه کنید تا غذای شما طعم و مزه ی خوبی بدهد.

یا 2 عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و یک ساعت در آب قرار دهید تا تلخیشان گرفته شود و به جای آبغوره از آنها استفاذه کنید.

دقت کنید که آبغوره غذا را زودتر از این زمان اضافه نکنید چون باعث سفتی گوشت میشود.

نکات کلیدی

  • اگر بخواهید در خورشت از گوشت گوسفندی استفاده کنید باید از همان ابتدای پخت همه مواد را به همراه گوشت تفت دهید. چون گوشت گوسفند زود پز است.
  • برای جا افتادن و خوشمزه تر شدن خورشت باید حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
  • برای اینکه رنگ و طعم جعفری از بین نرود بهتر است در اواخر پخت آن را به خورشت اضافه کنید.در ضمن جعفری را نباید زیاد سرخ کنید چون طعم و بو و خاصیتش را از دست می دهد.
  • از گوشت مرغ هم می توانید برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید.
  • بر حسب سلیقه تان در خورشت کرفس میتوانید از لوبیا چیتی هم استفاده کنید.
  • خوشمزه شدن خورشت کرفس به نازکی و جوانی ساقه های کرفس است.
  • استفاده از نعنا و جعفری در خورشت کرفس طعم بی نظیری به این خورشت میدهد و طعم آن را همه پسند میکند.
  • برگ های کرفس را با کره تفت دهید تا عطر و طعم خورشت شما فوق العاده ای شود.
  • سبزیجات استفاده شده در خورشت کرفس نیازی به سرخ شدن ندارند و تنها تفت دادن آن ها کافیست.
  • توجه داشته باشید که گوشت گوساله و سبزیجات نباید همزمان به خورشت اضافه شوند. زیرا گوشت برای کامل پخته شدن به زمان زیادتری نیاز دارد.

ادامه نکات

  • اضافه کردن آب گوشت می تواند طعم خورشت کرفس شما را چند برابر کند.
  • زردچوبه و زعفران جزو ادویه های مهم و اصلی این خورشت هستند.
  • به جای آبغوره می شود از آبلیمو هم استفاده کرد.برای اینکه خورشت شما ترش نشود بهتر است موقع اضافه کردن آبلیمو آن را کم کم به خورشت اضافه کنید.
  • خورشت کرفس هر چه قدر زمان زیادی بپزد جا افتاده تر میشود.
  • اگر سبزی های این خورش پس از شستن به طور کامل خشک نشوند در هنگام پخت له می شوند.
  • برای خوش طعم کردن خورش میتوانید یک تکه گوشت چربی دار داخل آن بریزید.
  • اگر بخواهید از رب در خورشت کرفس استفاده کنید باید بعد از سرخ شدن گوشت رب را به آن اضافه کنید.
  • در هنگام خرد کردن ساقه های کرفس نخ ها را از بالای آن بکشید و خارج کنید.
  • برگ های ظریف کرفس را خرد کنید و در خورش استفاده کنید.
  • در سبزی خورش کرفس به اندازه نصف جعفری یا کمتر ،نعنا بزنید .سبزی ها را ریز خرد و سرخ کنید وساقه های نعنا را در سبزی خرد نکنید.
  • همیشه خورشت را با مقدار مشخصی اب بپزید تا کم یا زیاد نباشد. اگر آب خورش کم شد مقداری اب جوش داخل آن بریزید.
  • از کنگر و ریواس هم برای خوشمزه تر کردن خورشت کرفس میتوانید استفاده کنید. به این شکل که کنگر را مانند کرفس به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و کمی تفت دهید و با بقیه مواد مخلوط کنید.

کرفس

شامپو رزماری بیوآکوا تقویت کننده و ضد ریزش مو 250 میل

129,000 تومان
افزودن به سبد خرید
فروخته شده:190
باقی مانده:10
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *