خورش کرفس یکی از انواع خورش های معروف و پرطرفدار ایرانی است. همچنین خورش کرفس شباهت های زیادی به خورش قورمه سبزی دارد
مواد لازم برای چهار نفر
گوشت خورشتی | 400 گرم |
کرفس خرد شده | 200 گرم |
آبغوره نصف لیوان یا لیمو عمانی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
نعناع و جعفری | 400 گرم |
زرد چوبه | 1 قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | مقداری |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش کرفس
مرحله اول
برای درست کردن خورشت کرفس ابتدا روغن را در قابلمه ریخته و منتظر میمانیم تا گرم شود. سپس پیازی که از قبل نگینی خرد شده را در آن میریزیم و تفت میدهیم تا پیازها نرم شوند. و بعد گوشت را داخل آن میریزیم تا گوشت و پیاز کنار هم مزه دار شوند. وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد داخل آن زرد چوبه میزنیم تا عطر و طعم گوشت را چند برابر کند.
مرحله دوم
بعد از کمی تفت دادن سبزی خورش را که شامل نعناع و جعفری است اضافه میکنیم و به همراه گوشت و پیاز سرخ میکنیم .
وقتی رنگ سبزی به سیاهی رفت کرفس خرد شده را اضافه کنید و یک تفت کوچک به آن بدهید . ولی اگر گوشت شما دیرپز بود حتما کرفس را جداگانه در ظرف دیگری تفت دهید تا هنگام پختن زیاد گوشت کرفس ها له نشوند و حالت اولیه خود را از دست ندهند.
مرحله آخر
بعد از تفت کرفس ها به خورش حدود 2 لیتر آب اضافه میکنیم .تا همه مواد در کنار هم در زمان مناسب بپزند. در 20 دقیقه آخر هم آبغوره و نمک را به خورشت اضافه کنید تا غذای شما طعم و مزه ی خوبی بدهد.
یا 2 عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و یک ساعت در آب قرار دهید تا تلخیشان گرفته شود و به جای آبغوره از آنها استفاذه کنید.
دقت کنید که آبغوره غذا را زودتر از این زمان اضافه نکنید چون باعث سفتی گوشت میشود.
نکات کلیدی
- اگر بخواهید در خورشت از گوشت گوسفندی استفاده کنید باید از همان ابتدای پخت همه مواد را به همراه گوشت تفت دهید. چون گوشت گوسفند زود پز است.
- برای جا افتادن و خوشمزه تر شدن خورشت باید حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
- برای اینکه رنگ و طعم جعفری از بین نرود بهتر است در اواخر پخت آن را به خورشت اضافه کنید.در ضمن جعفری را نباید زیاد سرخ کنید چون طعم و بو و خاصیتش را از دست می دهد.
- از گوشت مرغ هم می توانید برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید.
- بر حسب سلیقه تان در خورشت کرفس میتوانید از لوبیا چیتی هم استفاده کنید.
- خوشمزه شدن خورشت کرفس به نازکی و جوانی ساقه های کرفس است.
- استفاده از نعنا و جعفری در خورشت کرفس طعم بی نظیری به این خورشت میدهد و طعم آن را همه پسند میکند.
- برگ های کرفس را با کره تفت دهید تا عطر و طعم خورشت شما فوق العاده ای شود.
- سبزیجات استفاده شده در خورشت کرفس نیازی به سرخ شدن ندارند و تنها تفت دادن آن ها کافیست.
- توجه داشته باشید که گوشت گوساله و سبزیجات نباید همزمان به خورشت اضافه شوند. زیرا گوشت برای کامل پخته شدن به زمان زیادتری نیاز دارد.
ادامه نکات
- اضافه کردن آب گوشت می تواند طعم خورشت کرفس شما را چند برابر کند.
- زردچوبه و زعفران جزو ادویه های مهم و اصلی این خورشت هستند.
- به جای آبغوره می شود از آبلیمو هم استفاده کرد.برای اینکه خورشت شما ترش نشود بهتر است موقع اضافه کردن آبلیمو آن را کم کم به خورشت اضافه کنید.
- خورشت کرفس هر چه قدر زمان زیادی بپزد جا افتاده تر میشود.
- اگر سبزی های این خورش پس از شستن به طور کامل خشک نشوند در هنگام پخت له می شوند.
- برای خوش طعم کردن خورش میتوانید یک تکه گوشت چربی دار داخل آن بریزید.
- اگر بخواهید از رب در خورشت کرفس استفاده کنید باید بعد از سرخ شدن گوشت رب را به آن اضافه کنید.
- در هنگام خرد کردن ساقه های کرفس نخ ها را از بالای آن بکشید و خارج کنید.
- برگ های ظریف کرفس را خرد کنید و در خورش استفاده کنید.
- در سبزی خورش کرفس به اندازه نصف جعفری یا کمتر ،نعنا بزنید .سبزی ها را ریز خرد و سرخ کنید وساقه های نعنا را در سبزی خرد نکنید.
- همیشه خورشت را با مقدار مشخصی اب بپزید تا کم یا زیاد نباشد. اگر آب خورش کم شد مقداری اب جوش داخل آن بریزید.
- از کنگر و ریواس هم برای خوشمزه تر کردن خورشت کرفس میتوانید استفاده کنید. به این شکل که کنگر را مانند کرفس به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و کمی تفت دهید و با بقیه مواد مخلوط کنید.