سمبوسه مرغ | شمسی خانوم

سمبوسه مرغ

سمبوسه مرغ یکی از غذا‌های خوشمزه و از انواع سمبوسه می باشد. سمبوسه مخصوص جنوب ایران است که در حال حاضر در سراسر کشور به عنوان یک غذای محبوب و پر طرفدار شناخته می‌شود. عطر و طعم این غذای خوشمزه بیشتر به خاطر ادویه‌ها و چاشنی‌هایی است که در طبخ آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. سمبوسه معمولا در مهمانی‌ها و تولد‌ها هم بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، چون خیلی سریع آماده می‌شود و نسبتا غذای کم هزینه‌ای است لذا معمولا پای ثابت مهمانی‌های عصرانه و تولد است.

مواد لازم

سینه مرغ1 عدد
پیاز بزرگ1 عدد
قارچ200 گرم
فلفل دلمه متوسط1 عدد
رب گوجه2 قاشق غذا خوری
پودر سیر 1 قاشق چایخوری
آویشن1 قاشق چایخوری
دارچین1/4 قاشق چایخوری
زیره1/4 قاشق چایخوری
نمک، فلفل، زردچوبهبه مقدار لازم
روغن مایعبه مقدار لازم
نان لواش برش خورده12 تکه

طرز تهیه سمبوسه مرغ

پخت مرغ

کمی از پیاز را برداشته و رنده کنید سپس در قابلمه به همراه کمی روغن روی حرارت متوسط گذاشته و کمی تفت می دهیم. بوی پیاز که بلند شد کمی از ادویه های لازم را اضافه کرده و مرغ را به داخل قابلمه بیاندازید تا کمی با پیاز و ادویه تفت بخورد و سپس کمی آب اضافه کرده و زمان بدهید تا مرغ بپزد. میتوانید پس از پخت آن را ریش ریش کنید.

مواد میانی سمبوسه مرغ

پیاز را نگینی خورد کنید و در حدی سرخ کنید که طلایی و نرم شود. قارچ و فلفل دلمه را خورد کنید و با پیاز ترکیب کنید و اجازه دهید کمی سرخ شود و آب اضافی کشیده شود. مرغ ریش شده را نیز میتوانید به صورت جداگانه یا همراه با سبزیجات تفت دهید.

چاشنی

در این مرحله رب گوجه و ادویه سمبوسه را همراه نمک اضافه نمایید. کمی که تفت خورد مواد را کنار بگذارید تا خنک شود.

پیچیدن سمبوسه

پس از آماده شدن مایه سمبوسه مرغ باید آن را در نان پیچید و سرخ کرد. پیچیدن سمبوسه مرغ نیز مانند سمبوسه جنوبی صورت می گیرد. به صورتی که نان را از عرض به ارتفاع ۱۰-۱۵ سانتی برش بزنید و به مقدار لازم از مایع سمبوسه، مرغ لای نان بریزید و از یک سمت نان را بر روی سمت دیگ
ر نان بگذارید تا به شکل مثلث شود سپس همینطور گوشه به گوشه جلو بروید تا نان به شکل مثلث شود و در انتها به نان کمی کره زده تا بماند. بدون کره هم نان به همان شکل می ماند اما برای اطمینان بیشتر از کره استفاده کنید.

سرخ کردن سمبوسه مرغ

داخل تابه به اندازه ای روغن بریزید که کناره های سمبوسه نیز کاملا با روغن در تماس باشد و سرخ شود. بگذارید روغن روی شعله متوسط داغ شود. سمبوسه های پیچیده شده را با کمی فاصله در تابه بچینید و دو طرفشان را سرخ کنید. این کار را برای همه سمبوسه ها تکرار کنید و در صورت لزوم در هر مرحله کمی روغن اضافه کنید. پس از سرخ شدن سمبوسه ها، سمبوسه مرغ شما آماده است. میتوانید به همراه چاشنی دلخواه و نوشیدنی سرو کنید.

نکات سمبوسه مرغ

هنگام سرو سمبوسه مرغ از سس گوجه یا سس کچاپ خانگی می توان استفاده کرد.

برای داشتن سمبوسه پنیری مرغ و گوشت باید مقدار پنیر ورقه ای یا پنیر پیتزا را همراه مایه سمبوسه بین نان قرار دهید و همینطور گوشت چرخ کرده را جایگزین مرغ کنید.

به عنوان ادویه می توانید از هر نوع ادویه که تمایل دارید استفاده کنید.

برای تهیه سمبوسه مرغ رژیمی می توانید پس از پیچیدن سمبوسه ها (چه با نان و چه با خمیر) آنها را در سینی فر بچینید و روی آن ها کمی روغن مایع (به وسیله برس سیلیکونی) بزنید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید تا برشته شود (می توانید گریل فر را در پنج دقیقه آخر روشن کنید تا سمبوسه ها برشته تر شوند)

آبی که از پخت مرغ اضافه می آید را میتوانید برای تهیه انواع سوپ کنار بگذارید یا حتی برای دم کردن برنج از آن استفاده کنید.

پیاز را با حرارت ملایم سرخ کنید تا طعم بهتری داشته باشد.

Samosa
سمبوسه

طرز تهیه کیک توت فرنگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *