شناسایی برنج اصل | شمسی خانوم

شناسایی برنج اصل

شناسایی برنج اصل

کشور چین بزرگترین صادر کننده برنج است و سالانه بیش از 200 تن برنج به کشورهای مختلف جهان صادر می کند اما متاسفانه در این کشور که بسیاری از محصولات شبیه سازی می شود ، برخی تقلب ها در صنایع غذایی رخ می دهد و علاوه بر برنج طبیعی، نوع پلاستیکی آن نیز تولید و به کشورهای دیگر صادر می شود.

بعضی از کارخانه های چینی برنج های تقلبی درست می کنند که مخلوط نشاسته و پلاستیک هستند و برای سلامتی بسیار مضر است و باعث ابتلای انسان به انواع بیماری ها از جمله مشکلات گوارشی و حتی سرطان می شود. چینی ها این برنج پلاستیکی را به بهترین شیوه قالب می زنند و به آن عطر برنج اضافه می کنند که باعث شباهت باورنکردنی به برنج طبیعی می شود.

شناسایی برنج اصل

سوختن برنج

مقدار کمی برنج رو روی آتش بگذارید؛ اگر مشاهده نمودید که به سرعت می سوزد و از آن بوی پلاستیک بلند می شود، این وضعیت نشان می دهد که برنج پلاستیکی و برای سلامتی بسیار زیان آوراست.

ظرف پر از آب

داخل ظرف پر آب مقداری برنج بریزید اگر برنج ها کف ظرف باقی ماندند برنج طبیعی می باشند.

و یا ابنکه برنج را در ظرفی خیس کنید تا برای چند روز بماند.اگر بعد از گذشت 4 الی 5 روز برنج کپک زد برنج اصل است اما اگر کپک نزد غیر اصل است.

کوبیدن در هاون

مقداری برنج در هاون بریزید و بکوبید . اگر برنج کاملا خرد شد طبیعی و با منشا آلی است اما اگر خرد نشد و هسته زرد رنگ داشت برنج پلاستیکی است.

قرار دادن در نور خورشید

برای شناسایی برنج اصل برای چند روز مقداری از آن را داخل ظرف در بسته مقابل نور خورشید قرار دهید اگر سالم ماند برنج پلاستیکی است اما اگر کپک زد برنج طبیعی می باشد.

 

راه های تشخیص برنج ایرانی و خارجی

برنج ایرانی عطر خوش بوی دارد و از نظر اندازه دانه برنج ایرانی از نمونه های پاکستانی و هندی کوتاه تر است . برنج ایرانی رنگی سفید و شیری رنگ دارد.

یک دست بودن برنج

برنج خوب ایرانی حتماً باید یکدست باشد. برای تشخیص یکدست بودن مقداری از برنج را در کف دست خود بریزید و با دقت به آن نگاه کنید. دانه های برنج نباید اندازه و رنگ و شفافیت متفاوتی داشته باشند. اگر هر یک از این موارد در برنجی وجود داشته باشد، برنج مخلوط شده و یکدست نیست.

روش دیگر : مقداری برنج را روی یک ظرف یا سطح شیشه ای بریزید. و نوری مانند نور گوشی به ان بتابانید. و با دقت به دانه ها نگاه کنید اگر میزان شفافیت آن ها متفاوت بود ، برنج مخلوط شده است.

خشک بودن برنج

برنج خوب ، باید خوب خشک شده باشد. برنجی که به درستی خشک نشده باشد. به اندازه ی کافی سفت نشده و اصطلاحاً پوک است. برای تشخیص خشک بودن برنج آن را زیر دندان بگذارید و فشار دهید. برنج خوب نباید راحت بشکند و خرد شود. برنجی که خوب خشک شده است هنگام پخت و دم کشیدن ، خوب قد میکشد و به دلیل خشک بودن، به راحتی از آب موجود در دیگ رطوبت جذب میکند.

بی بند بودن برنج

برنج بی کیفیت بندهای عرضی دارد اما دانه های برنج خوب، یکپارچه و بدون بند و ترک است. بند دار شدن برنج به دلیل قرار گرفتن دانه های برنج در معرض باد یا هوای سرد بعد از خروج از کارخانه ی شالیکوبی است. برای تشخیص بند دار بودن برنج ، برنج را با انگشت شست و اشاره نگه دارید و با ناخن انگشت شست فشار دهید، اگر راحت خرد و شکسته شد برنج بی کیفیت و بند دار است.

نیمه بلوری بودن برنج

برنج خوب ایرانی رنگی نیمه شفاف یا نیمه بلوری است اما برنج های خارجی کاملاً شفاف اند.

عطر و طعم برنج

برنج خوب ایرانی عطر و طعم خاصی دارد . برای تشخیص عطر برنج مقداری برنج را بین دو کف دست بریزید و در آن ها کنید. در این صورت باید بوی آن به مشامتان برسد. برخی افراد به برنج های بی کیفیت مقداری گرد برنج اضافه می کنند که عطر برنج ایرانی را بگیرد. برای تشخیص این شگرد مقداری برنج بردارید. و به آن فوت کنید و سپس داخل دهان خود بگذارید. اگر طعم مطبوعی ندارد آن برنج،خوب نیست.

برنج

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *