مواد لازم برای تهیه استانبولی تن ماهی
برنج | 2 پیمانه |
کنسرو تن ماهی | 1عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
گشنیز خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
زردچوبه، ادویه بندری | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه،فلفل قرمز | به مقدار لازم |
طرز تهیه استانبولی تن ماهی
مرحله اول
ابتدا برنج را با کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید سپس کنسرو تن ماهی را بجوشانید برای این کار داخل قابلمه ای آب ریخته و زمان بگیرید و برای 20 دقیقه بگذارید تا تن بجوشد سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم
حالا پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی زردچوبه و روغن تفت دهید تا پیازها طلایی و بوی خامی زردچوبه گرفته شود سپس سیرها را پوره کنید و اضافه کنید و تفت داده تا کمی بوی سیر بلند شود در ادامه گوجه فرنگی را پوره یا له کنید و به همراه پیاز و سیر تفت دهید تا آب گوجه کشیده شود.
مرحله سوم
در ظرف دیگر سیب زمینی ها را پوست بگیرید و مکعبی ریز خرد کنید سپس داخل تابه کمی سرخ کنید و بعد کنسرو تن ماهی را باز کنید و روغن اضافی آن را بگیرید و به تابه پیاز و سیر اضافه کرده و تمام ادویه ها را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی زهم تن ماهی گرفته شود سپس گشنیز را نیز اضافه کنید و در انتها سیب زمینی ها را نیز افزوده و مواد را تفت دهید و بعد از یکدست شدن از روی حرارت بردارید.
مرحله آخر
برنج را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا بجوش بیاد سپس آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ مناسب قرار دهید سپس لایه به لایه برنج و مواد ماهی را بریزید و هم بزنید سپس استانبولی تن ماهی را برای 40 دقیقه دم بگذارید و در انتها روی آن کره یا روغن کرمانشاهی بریزید.
نکات کلیدی
- این پلو را بنا به سلیقه و ذائقه خود تند و تیز تر درست کنید.
- می توانید برای رنگ بیشتر از یک قاشق غذاخوری رب نیز استفاده کنید.
- اگر دوست دارید از ماهی استفاده کنید ماهی را ابتدا مزه دار کنید سپس سرخ کنید و در انتها لا به لای برنج قرار دهید.
طرز تهیه پلو سبزیجات خوشمزه
طرز تهیه اشکنه با عدس
استانبولی پلو
پلو