حلوا از جمله دسرهای ایرانیست که به شکل های متفاوتی تزیین و سرو می شود. تهیه این دسر نیز بسیار بسیار راحت است. این دسر نیز انواع مختلفی دارد که ما با نوع ساده آن در خدمت شما هستیم.
مواد لازم
آرد گندم | 2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
روغن | 1 پیمانه |
گلاب | نیم پیمانه |
پودر هل | 1/2 قاشق چای خوری |
پودر زعفران | 1/2 قاشق چای خوری |
طرز تهیه حلوا
برای طرز تهیه انواع حلوا، ابتدا باید شربت را درست کنیم. به این صورت که آب و زعفران آبکرده و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا مواد حل شود و چند دقیقه بجوشند.
آرد را روی حرارت ملایم تفت بدهید تا بوی خامی آن از بین برود و رنگ آن تغيير كند. در اين مدت بايد مرتب آرد را هم بزنيد تا نسوزد.
روغن و کره را اضافه کنید و مجددا تفت بدهید تا رنگ آن قهوه ای کمرنگ شود.
از روی حرارت بردارید و شربت را به آن اضافه کنید و حسابی هم بزنید. اگر آرد به صورت گلوله گلوله بود و حلوایتان شل بود نگران نباشید با هم زدن درست می شود.
در اين مرحله گلاب و هل را نيز به حلوا اضافه کنید.
تقریبا ۱۰-۵ دقیقه طول می کشد تا حلوا یکدست و سفت شود. اگر حلوایتان باز هم شل بود می توانید ۳-۲ دقیقه روی حرارت بگذارید تا سفت شود.
وله گلوله می شود. در صورتیکه آرد برنج و سبوس دار این طور نیستند و احتیاج به هم زدن کمتری دارند.
نكات
- اگر از شعله پخش کن استفاده کنید حرارت به صورت یکنواخت پخش می شود و بهتر است.
- می توانید از آرد برنج يا آرد سنگک هم استفاده کنید فرق آن در این است که رنگ آن تیره تر می شود. در صورت استفاده از آرد برنج حلوا چسبندگی كمتری پيدا می كند و رنگ آن کمی روشن تر می شود و در صورت استفاده از آرد سنگگ رنگ آن كمی تيره تر می شود.
- اگر گلاب را زودتر به حلوا اضافه كنید در اثر حرارت زياد عطر آن از بين می رود.
- اگر آرد را به اندازه كافی تفت ندهيد و روغن و كره را زود به آن اضافه كنيد رنگ حلوا روشن تر می شود و در صورتی كه بيشتر تفت دهيد رنگ آن مايل به قهوه ای می شود.
- دقت کنید که وقتی که آرد گندم استفاده می كنيد بايد در هنگام تفت دادن آرد، بيشتر هم بزنيد. چون آرد گندم خاصيت چسبندگی دارد و به هم می چسبد.