طرز تهیه خورشت سیب گلاب | شمسی خانوم

طرز تهیه خورشت سیب گلاب

خورش سیب گلاب یکی از انواع خورشت های خوشمزه و خاص ایرانی است. این خورش به عنوان یک خورش فصلی شناخته می شود. خورش سیب گلاب علاوه بر اینکه طعم و عطر بسیار خوبی دارد به دلیل وجود سیب گلاب برای بدن نیز مفید می باشد

سیب گلاب دارای مقدار زیادی ویتامین سی ، فولات ، آهن و فیبر است و طبعی گرم و تر دارد . کالری سیب گلاب 73 است . از فواید سیب گلاب میتوان به جوانسازی پوست ، تقویت رشد مو ، تقویت لثه ، کاهش اضطراب و کمک به دستگاه گوارش اشاره کرد. همچنین سیب گلاب برای درمان سرطان و یبوست و بی خوابی و کم خونی و آلزایمر مفید است

مواد لازم خورش سیب گلاب برای 4 نفر

گوشت خورشتی400 گرم
سیب گلاب6 عدد
شیره انگورنصف پیمانه
پیاز بزرگ1 عدد
سرکه1 قاشق غذاخوری
آرد ذرت1 قاشق غذاخوری
روغن مایعبه مقدار لازم
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش سیب گلاب

مرحله اول

پیاز را پس از شستشو پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شود.

مرحله دوم

پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در ادامه گوشت خورشتی را به صورت قیمه ای ( مانند خورش قیمه ) خرد کنیم و به پیاز اضافه کنید.

مرحله سوم

مخلوط گوشت و پیاز را چند دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و سرخ شود. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم به طور کامل بپزد.

مرحله چهارم

سیب ها را پوست بگیرید و هسته های آنها را جدا کنیم سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. اجازه دهید روغن کمی داغ شود سپس سیب ها را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سرخ شوند.

مرحله پنجم

پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت ، سیب ها را به همراه شیره انگور و سرکه به خورش اضافه کنید. در ادامه طعم خورش را بچشید و مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید. و اجازه دهید خورش جا بیفتد.

مرحله آخر

برای لعاب دادن به خورش آرد ذرت را به آرامی در نصف لیوان آب سرد حل کنید به طوری که آرد گلوله نشود. سپس آن را به خورشت اضافه کنید. اجازه دهید خورش روغن بیندازد. سپس آن را به همراه برنج یا نان سرو کنید.

نکات کلیدی

  • نکته مهمی که باید در مورد خورش سیب گلاب به آن توجه داشته باشید این است که بافت سیب گلاب بسیار نرم و لطیف است. به همین دلیل اگر بیش از حد داخل خورش بماند له می شود. که در نتیجه باعث از بین رفتن زیبایی خورش می شود.
  • خورش سیب گلاب به صورت متداول با گوشت خورشتی که متشکل از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله است طبخ می شود. ولی اگر شما منع مصرف گوشت قرمز دارید، می توانید این خورش خوشمزه را با مرغ درست کنید.
  • می توانید مانند خورش مرغ از مرغ های یک تکه مانند سینه و ران مرغ استفاده کنید. اما توصیه می کنیم برای اینکه خورش سیب گلاب ظاهر اصلی خود را حفظ کند و شبیه خورش مرغ نشود گوشت مرغ را به صورت قیمه ای ( مانند خورش قیمه ) خرد کنید و در خورش استفاده کنید.
  • روش پخت این خورش با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی ندارد. مزیتی که پخت این خورش با گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز دارد این است که به خاطر اینکه مرغ سریعتر پخته می شود خورش شما نیز زود تر آماده سرو می شود.
  • می توانید برای دستور بالا به اندازه گوشت خورشتی ( 400 گرم ) گوشت مرغ اضافه کنید. البته چون گوشت مرغ هم ارزان تر است و هم خاصیت های زیادی برای بدن دارد. توصیه می کنیم مقداری بیشتری نسبت به گوشت قرمز در خورش سیب گلاب استفاده کنید.

طرزتهیه خورش بادام کرمانشاهی
طرزتهیه خورش کرفس
خورش
سیب

دیدگاه‌ها و پرسش‌ها 3

  1. یکم سیب زمینی هم می تونی همراهش بپزی و باسیب بریزی داخله خورش😊😋

  2. یکم سیب ژمینی هم می تونی همراهش بپزی و باسیب بریزی داخله خورش😊😋

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *