مواد لازم برای تهیه خورش لوبیا چیتی ساده
گوشت گوسفندی | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
فلفل دلمه | 1 عدد |
رب | 2 قاشق غذا خوری |
لوبیا چیتی | 100 گرم |
آب لیموترش | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه، دارچین | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورشت لوبیا چیتی
مرحله اول
لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آبش را تعویض کنید تا هم راحت تر پخته شود و هم نفخ آن گرفته شود سپس آبکش کنید البته می توانید برای تسریع در این کار یک خیار را با پوست نصف کنید و روی لوبیا چیتی قرار دهید.
مرحله دوم
پیازها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر ریخته و به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود سپس گوشت خرد شده را که بهتر است قیمه ای خرد کنید به همراه پیاز و کمی فلفل سیاه و دارچین تفت دهید.
مرحله سوم
فلفل دلمه ای خرد شده را اضافه کنید و به همراه گوشت تفت دهید تا کمی نرم شود حالا رب را اضافه کنید و تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود و رب خوش رنگ شود و بعد لوبیا چیتی خیس خورده را اضافه کنید.
مرحله چهارم
بعد 3/4 پیمانه آب اضافه کنید و ابتدا حرارت را زیاد کنید و صبر کنید تا به جوش بیاد درب قابلمه باز باشد سپس درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید خورش با حرارت کم پخته و جا افتاده شود سپس در 10 دقیقه انتهایی کمی آب لیموترش به همراه نمک اضافه کنید و چاشنی های غذا را بالانس کنید و در انتها باید یک خورش غلیظ و کم آب داشته باشید و به همراه برنج سرو کنید. نوش جان
نکات کلیدی
- می توانید از مرغ نیز در تهیه این خورش استفاده کنید.
- آبلیمو را در انتها اضافه کنید تا رنگ خورش را کم نکند می توانید از پرک لیمو یا رب لیمو نیز استفاده کنید.
- می توانید از چوب دارچین نیز استفاده کنید.
- بجای رب می توانید از کمی پودر گوجه یا گوجه رنده شده نیز در تهیه این خورش استفاده کنید.
من اول لوبیا و رو با آب میزارم بجوشه ابش و خالی میکنم سه بار این کارو میکنم تا جوش بیاد و آبش و خالی میکنم بعد تو قابلمه اول روغن میریزم بعد یه پیاز رنده شده و زردچوبه رو تفت میدن بعد بهش فلفل سیاه و قرمز و دوقاشق ادویه کاری اضافه میکنن و تفت میدم تاعطرش در بیاد بعد قارچ های اسلایس شده رو اضافه میکنم و تفت میدم و بعدش دوقاشق رب گوجه فرنگی اضافه میکنن و حسابی تفتش میدم و بعد لوبیاهای پخته شده رو ب سه لیوان اب اضافه میکنم و با شعله زیاد تا جوش بیاد بعد هم شعله رو کم میکنم تا جا بیفته و درآخر نمک و آبلیمو رو اضافه میکنم
عالیه من یه رستورانی صبحانه لوبیا چیتی خوردم احتمالا گلپر ریخته بودن محشر بود ممنون از وبسایت خوبتون