دلمه برگ مو یکی از مجلسیترین و خوشمزهترین انواع دلمهها است که نه تنها به عنوان یک غذای اصلی بلکه گاهی اوغات به عنوان پیش غذا یا یک مدل فینگرفود نیز در مهمانیهای خانوادگی و دورهمیهای دوستانه سرو میشود.
دلمه برگ مو اغلب در اواخر فصل بهار و اوایل تابستان زمانی که برگ درخت انگور سبز است تهیه میشود، زیرا بهترین برگهای مو را میتوان در این فصل ها پیدا کرد. هرچند خیلی از افراد آن را فریز میکنند تا در سایر فصول سال هم بتوانند این غذای بینهایت لذیذ را در سر سفرههای خود داشته باشند.
تهیه این غذا قدری وقتگیر است. چراکه علاوه بر آمادهکردن مواد اولیه، پیچیدن برگ مو نیز کمی زمانبر است. گرچه این غذا بهقدری خوشعطر و بو و دلچسب است که هر کسی را برای تهیه آن وسوسه میکند.
مواد لازم دلمه برگ مو برای 4 نفر
پیاز | 1 عدد |
برنج | 2 لیوان |
لپه | 100 گرم |
سبزی دلمه | 200 گرم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
سرکه | 4 ق غذاخوری |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
برگ مو ( درخت انگور ) | به مقدار لازم |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه دلمه برگ مو
- مرحله اول
برای تهیه دلمه برگ مو ابتدا لپه را از دو ساعت قبل به همراه مقداری آب در یک کاسه بریزید و اجازه دهید به خوبی خیس بخورد. این کار باعث می شود علاوه بر اینکه نفخ لپه برطرف شود ، لپه زودتر بپزد. لپه را پس از خیساندن با مقداری آب و نمک در یک قابلمه کوچک بریزد تا بپزد.
- مرحله دوم
برنج را خیس کنید و به صورت جداگانه به همراه مقداری آب و نمک داخل یک قابلمه بریزید و اجازه دهید بپزد. برنج را باید زمانی آبکشی کنید که دانه های برنج نرم شده باشند ولی مغز برنج هنوز سفت باشد. پس از آبکشی برنج را کنار بگذارید.
- مرحله سوم
پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.
تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا به خوبی با ادویه ها مخلوط شود. در ادامه گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. پس از اینکه گوشت سرخ شد تابه را از روی حرارت بردارید.
- مرحله چهارم
سبزی دلمه را پس از شستشو به صورت ساطوری خرد کنید و پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز خنک شد به آن اضافه کنید. لپه را هم پس از پختن به همراه برنج به دیگر مواد اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
ادامه ماجرا
- مرحله پنجم
یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید. پس از اینکه آب به جوش آمد برگ های مو را به مدت سه دقیقه داخل آب جوش قرار دهید تا نرم شوند سپس خارج کنید و با آب ولرم آبکشی کنید.
برای پیچاندن دلمه مقداری از مایه دلمه وسط برگ مو قرار دهید. لبه های برگ مو را مانند بقچه برگردانید تا دلمه به طور کامل بسته شود. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و با مقداری روغن آنرا چرب کنید سپس دلمه ها را با دقت داخل قابلمه بچینید.
- مرحله ششم
دلمه ها را باید به صورتی داخل قابلمه بچینید که باز نشوند. پس از اینکه تمام دلمه ها را پیچیدید دو لیوان آب به همراه مقداری روغن مایع و سرکه داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب موجود در قابلمه سریع به جوش بیاید.
سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا دلمه ها با حرارت ملایم مغز پخت شوند. توجه داشته باشید که باید آب موجود در قابلمه به طور کامل تبخیر شود و دلمه ها در پایان بدون آب سرو شوند. پس از اینکه دلمه ها آماده شدند آنها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و سرو کنید.
سبزی مخصوص
- به صورت معمول در تمام شهرها برای تهیه این دلمه از سبزیجاتی مثل جعفری ، نعناع ، مرزه ، شوید ، ترخون و پیازچه استفاده می شود.
طرز تهیه کوکو سبزی
آشنایی با خواص عرق رازیانه
stuffed grape leaves
دلمه_برگ_مو
بسیار عالی😋😋
ممنون از شما امیدواریم خوشتون اومده باشه.
👌👌👌🌹🌹🌹
فوق العاد ست
بله این غذا خیلی پر طرفداره