طرز تهیه دمنوش عناب | شمسی خانوم

طرز تهیه دمنوش عناب

دمنوش عناب بیش از 4000 سال است که در چین به عنوان یکی از نوشیدنی های محبوب و مفید برای سلامتی استفاده می شود. چای عناب غنی از آنتی اکسیدان هاست به همین دلیل برای پیشگیری و درمان یبوست مفید بوده و احتمال ابتلا به استرس، اضطراب و بی خوابی را کاهش می دهد.

عناب ها که بعضاً به آنها “خرما چینی” نیز گفته می شود ، میوه های کوچک قهوه ای مایل به قرمز است که شکل توت دارد. مردم چینی که بسیار مراقب سلامتی هستند ، اغلب عناب را به عنوان یک میان وعده طبیعی یا دسر مصرف می کنند زیرا میوه آن به طرز مطبوعی شیرین است و مملو از ویتامین C، ویتامین A، پروتئین، پتاسیم، آهن، کلسیم و مقدار کمی ویتامین دیگر است. طبع دمنوش عناب معتدل و مرطوب می باشد.

مواد لازم برای تهیه دمنوش عناب و زرشک

عناب12 عدد
زرشک2 ق غذاخوری
آببه مقدار لازم

طرز تهیه دمنوش عناب و زرشک

مرحله اول

ابتدا برای بهتر آزاد شدن طعم و مزه عناب آن را با چاقو از وسط به دو نیم کنید سپس عناب را به مدت 10 دقیقه داخل آب سرد قرار دهید تا پوسته آن نرم شود.

مرحله دوم

در ادامه عناب خیس خورده را به همراه زرشک داخل قوری بریزید و حالا مقداری آب جوش روی مواد بریزید و درب قوری را بگذارید.

مرحله آخر

در ادامه بگذارید قوری روی کتری یا وارمر به مدت 10 الی 15 دقیقه خوب دم بکشد و مزه ها و طعم ها خارج شوند حالا دمنوش ما حاضر است می توانید آن را داخل لیوان ریخته و گرم بنوشید.

نکات کلیدی

  • این دمنوش طعم و مزه ترشی متعادلی دارد به دلخواه می توانید کمی عسل داخل آن بریزید.
  • نباید مستقیم دمنوش را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و باید با بخار آب یا حرارت کم دم بکشد.

مواد لازم برای تهیه دمنوش عناب و آویشن

عناب6 عدد
پودر آویشن1 ق چایخوری
برگ آویشن3 عدد
آب جوشبه مقدار لازم

طرز تهیه دمنوش عناب و آویشن

مرحله اول

ابتدا عناب را از وسط به دو نیم کنید و هسته آن را خارج کنید تا مزه ها به خوبی وارد دمنوش شود.

مرحله آخر

عناب خرد شده را به همراه برگ آویشن و پودر آن را داخل قوری ریخته و روی آن آب جوش بریزید و برای 10 دقیقه روی کتری در حال جوش یا سماور قرار دهید تا دمنوش دم بکشد سپس داخل لیوان ریخته و سرو کنید.

نکات کلیدی

  • این دمنوش برای سرماخوردگی و گلو درد و سرفه بسیار مناسب است.
  • به دلخواه می توانید کمی شیره انگور یا عسل یا نبات داخل دمنوش بریزید.
  • اگر از عناب خشک استفاده می کنید کمی آن را خیس کنید سپس از وسط نصف کنید.

فواید دمنوش عناب

  • برای رفع استرس و اضطراب مفید است.
  • به علت دارا بودن انتی‌اکسیدان‌ها، روند پیری پوست را کاهش می‌دهد.
  • عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم‌کننده سینه و ملین است.
  • کاهش‌دهنده فشارخون است.
  • کمک به هضم غذا می کند و تصفیه‌کننده خون است.
  • گرفتگی صدا را برطرف می‌کند و موجب تقویت دستگاه گوارشی می‌شود.
  • با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلول‌های سرطان خون است زیرا به علت داشتن ویتامین C و انتی‌اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلول‌های سرطانی است.

مضرات استفاه از دمنوش عناب

  • افرادی که از نفخ بیش از حد، انگل‌های روده‌ای و خلط بیش از حد رنج می‌برند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.
  • مصرف عناب برای زنان باردار باید با آگاهی پزشک انجام شود.
  • مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون می باشند توصیه نمی شود.

طرز تهیه کمپوت سیب
طرز تهیه آب هندوانه
عناب
دم‌نوش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *