طرز تهیه سالاد شیرازی | شمسی خانوم

طرز تهیه سالاد شیرازی

کسی نیست که سالاد شیرازی را نشناسد. این سالاد دلچسب و خوشمزه در کنار خیلی از غذاها به ویژه غذاهای سنتی ایرانی جلوه خوبی دارد و خیلی هم دلپذیر است. با طرز تهیه سالاد شیرازی جذاب و خوشمزه همراه ما باشید.

معمولا در تهیه سالاد شیرازی از خیار، گوجه و پیاز استفاده میشود. شاید همین سادگی باشد که آن را به یکی از محبوب ترین سالادهای ایرانی تبدیل کرده است. برای چاشنی این سالاد گزینه های متنوعی وجود دارد. آبلیمو، آبغوره و سرکه یا ترکیب هر کدام از آنها به علاوه کمی نمک و نعنا سالاد خوشمزه شما را کامل میکند.

طرز تهیه سالاد شیرازی

مواد لازم برای سالاد شیرازی

  •  گوجه فرنگی 3 عدد متوسط
  • پیاز 3 عدد متوسط
  • خیار 5 عدد متوسط
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • آب لیمو یا آب غوره ¾ استکان
  • نعنای خشک و روغن زیتون به میزان لازم (اختیاری)

طرز تهیه

ابتدا برای تهیه سالاد شیرازی خیارها را بشویید و خرد کنید. در سالاد شیرازی اصل بر این است که خیار را پوست نمی‌گیرند. چون بسیاری از خواص و ویتامین‌های خیار در پوست آن است. و برای جوانسازی پوست بسیار مفید است. البته این کاملاً سلیقه‌ای است. برای این منظور از خیارهای ترد و تازه که در تره‌بار موجود است، خریداری نمایید. بعد از شستشوی خیارها با یک چاقوی تیز سر و ته آن ها را ببرید و سپس به صورت عمودی چندین برش در خیار بزنید و سپس به صورت افقی آن را خرد کنید. درشت بودن یا ریز بودن خیار یک امر سلیقه‌ای است. اما در اصل سالاد شیرازی بسیار یکدست خرد می‌شود. خیارها را در کاسه‌ای که قرار است سالاد را درست کنید بریزید.

در مرحله بعد گوجه فرنگی‌ها را بشویید و سر آن ها را با یک چاقو جدا کنید و خرد کنید. بهتر است که گوجه‌ها را به صورت افقی و به صورت ورقه ورقه خرد کنید و در نهایت ورقه ها را از وسط نصف کنید و خرد کنید. این نوع خرد کردن باعث می‌شود که گوجه‌های شما نگینی شکل و یکدست باشند. که بسیار زیبا جلوه می‌کند. و آن را به خیارها در کاسه اضافه کنید.

سپس پیاز را پوست بگیرید و بشویید و آن را بر روی تخته آشپزخانه بگذارید و با یک چاقوی تیز آن را کاملا نگینی و یکدست خرد کنید.

سعی کنید که مواد لازم سالاد شیرازی زیاد خرد کنید تا طعم مطلوب تری را به این سالاد بدهید.

همه مواد را کاملاً مخلوط کنید تا یکدست به همه جای کاسه پخش شوند.

آخراشه ها

مقداری نعنای خشک و جعفری ریز خرد شده را به سالاد اضافه کنید. کمی آبغوره یا آبلیمو ، نمک و فلفل بریزید و خوب مواد را باهم مخلوط کنید سپس سالاد شیرازی را سرو کنید ( استفاده از نعنا و جعفری اختیاری میباشد ).

نکات کلیدی سالاد شیرازی

  • سالاد شیرازی جزو انواع سالاد میباشد
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
  • سالاد شیرازی را می توانید در وعده پیش غذا – سرو کنید .
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .
  • بهتر است به جای آبلیمو از لیمو ترش تازه استفاده کنید.
  • سالاد شیرازی اغلب در کنار غذاهای پلویی مثل استانبولی و لوبیا پلو سرو میشود.

ویکی پدیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *