طرز تهیه سرکه سیب | شمسی خانوم

طرز تهیه سرکه سیب

سرکه سیب یک فراورده طبیعی است که برای مصارف مختلف از آن استفاده می‌شود. مصرف دارویی زیادی دارد و به تنهایی یک داروخانه کامل است. برای استفاده در ترشی ها نیز از سرکه سیب استفاده می کنند. همینطور به عنوان جاشنی در غذاها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

طرز تهیه فرنی بستنی

مواد لازم

سیب۲ کیلو
شکر۱ قاشق غذا خوری
آب جوشیده و سرد شدهبه میزان لازم
نخود آبگوشتی۱۰ عدد
نمککمی

طرز تهیه سرکه سیب

  •  آماده سازی سیب

ابتدا سیب‌ ها را با پوست خوب بشویید سپس آنها را به چهار قسمت تقسیم کنید و هسته‌ های آن ها را جدا کنید.

  • ظرف

سیب ‌های خرد شده را در ظرف مناسب بریزید. حدود ۱/۴ ظرف خالی باشد، ظرف را نباید پر کرد. زیرا باید فضای خالی داشته باشد.

  • آماده سازی سرکه سیب

سپس شکر، نمک و نخود را با هم مخلوط کرده و با آب داخل ظرف بریزید. مراقب باشید آب، ظرف را پر نکند. مواد داخل ظرف را با قاشق خوب هم بزنید. پارچه‌ای روی در ظرف بگذارید و با کش دور آن را ببندید. این کار را به جای بستن در ظرف انجام بدهید. چون در ظرف ممکن است خوب بسته نشود و هوا و رطوبت وارد ظرف شده و سرکه کپک بزند.

  • پایان کار

بعد از بستن پارچه روی در ظرف، آن را در جایی قرار دهید که آفتاب ببیند. تا ۲۰ روز در ظرف را نباید باز کرد. بعد از ۲۰ روز سیب‌ ها نرم شده و ته ظرف ته‌نشین می‌شوند. سرکه را حداقل ۵۰ روز دست نزنید تا جا بیفتد. پس از این مدت سرکه سیب آماده است. آن را درون پارچه تنظیفی صاف کنید و در بطری بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم

  • سیب‌های باکیفیت انتخاب کنید، چون در طعم سرکه موثر است.
  • از ترکیب سیب‌های مختلف استفاده کنید.
  • هرچه سیب‌ها رسیده‌تر و شیرین‌تر باشند، سرکه بهتری خواهید داشت.
  • حتما قبل از خرد کردن سیب‌ها، آنها را در آب سرد بشویید.
  • هرچه سیب بیشتری بردارید سرکه بیشتری خواهید داشت، اما برای اولین بار بهتر است با ۳ سیب امتحان کنید.
  • اگر از سیب ارگانیک استفاده می‌کنید، لازم نیست هسته و چوبش را جدا کنید.
  • سیب‌ها را به صورت مکعب‌های کوچک خرد کنید تا سریع‌تر تخمیر شوند.
  • برای تهیه سرکه هرگز از ظرف فلزی استفاده نکنید. شیشه تمیز و استریل بهترین ظرف است.
  • مقدار آبی که روی سیب می‌ریزید به اندازه‌ای باشد که سطح سیب را بپوشاند.
  • اگر آب سطح سیب را نگیرد ممکن است سرکه پوسیده و خراب شود. آب زیاد هم نریزید که سرکه رقیق شود.
  • برای هر سیب یک قاشق چایخوری (۴ گرم) شکر کافی است.
  • در شیشه را با پارچه تمیز پنبه‌ای بپوشانید.
  • مخلوط را یک یا دو بار در روز با قاشق چوبی هم بزنید. هم زدن مخلوط به فرایند تخمیر و همچنین جابه‌جایی سیب در شیشه کمک می‌کند.
  • بعد از یکی‌دو هفته وقتی همه سیب‌ها به ته شیشه بروند، فرایند تخمیر انجام شده است.
  • مخلوط را از صافی پارچه‌ای تمیز رد کرده، داخل شیشه‌ای بریزید و رویش را با پارچه بپوشانید.
  • به مدت ۳ تا ۶ هفته بگذارید تخمیر شود و هر چند روز یک‌بار هم بزنید.

سرکه_سیب
Apple cider vinegar

طرز تهیه ژله بستنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *