طرز تهیه شیربرنج | شمسی خانوم

طرز تهیه شیربرنج

شیربرنج یا شیربا یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که روش تهیه بسیار ساده ای دارد و غذایی است کامل و مقوی. از قدیم خوردن شیربرنج برای افراد مختلف در سنین مختلف توصیه می شد. متخصصان تغذیه نیز بر مصرف آن تاکید دارند و آن را غذایی مناسب برای رشد و استحکام استخوان نوزادان و کودکان می دانند چرا که منبعی غنی از مواد معدنی و ویتامین های مفید برای سلامت بدن است، برای مثال حاوی مقدار زیادی کلسیم و ویتامین های نوع B، به ویژه B2 است.

این شیر برنج ساده برای پوست بسیار مفید است و خاصیت کلاژن سازی به صورت طبیعی دارد . همچنین شیربرنج مقوی معده و دستگاه گوارش است. و با توجه به اینکه هضم سریع و راحتی دارد جایگاه شیربرنج برای نوزاد و همچنین رژیم غذایی او می تواند بسیار اهمیت داشته باشد.
علاوه بر اینها چون ترکیب این دو ماده با توجه به خواص هریک سوخت و ساز بدن را بالا می برد و انرژی ساز است، مصرف شیربرنج برای سرما خوردگی بسیار با اهمیت است.

مواد لازم

برنج۲ لیوان
شیر۸ لیوان
شکر۱ لیوان
خامهنصف لیوان
گلاببه میزان لازم
پودر پستهبرای تزیین

طرز تهیه شیربرنج

برای تهیه شیر برنج ساده ابتدا خامه را از یخچال بیرون می آوریم. و می گذاریم تا با دمای محیط سازگار شود. و بعد برنج را در ظرفی می ریزیم و روی آن آب می گیریم. و می گذاریم تا خیس بخورد.سپس آب اضافه برنج را بیرون می ریزیم

و در قابلمه ای برنج را با ۳ لیوان آب می گذاریم روی حرارت ملایم تا آب آن تبخیر شود. و فقط ۱ لیوان آب در آن باقی مانده باشد. پس از آنکه برنج نرم شد و ۱ لیوان از آب در قابلمه مانده بود. و باقی آب تبخیر شده بود. شیر را به برنج اضافه می کنیم.

و صبر می کنیم تا برنج کاملا پخته و باز شود.بعد شکر را در نصف لیوان آب جوش می ریزیم و با قاشق هم می زنیم تا حل شود و بعد به شیر برنج می افزاییم و پیاپی هم می زنیم تا اگر شکر احیانا حل نشده است در این مرحله کاملا حل شود.

سپس گلاب را به مواد می افزاییم و مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا طعم گلاب به کل شیربرنج برسد. اگر بخواهیم به شیر برنج خامه نیز اضافه کنیم بهترین زمان ۵ دقیقه آخر پخت است که کمی از شیر برنج را در کاسه ای می ریزیم.

و می گذاریم تا کمی خنک شود و بعد خامه را به آن اضافه می کنیم. و با هم مخلوط می کنیم و بعد به مواد شیر برنج در قابلمه اضافه می کنیم. و هم می زنیم و پس از ۵ دقیقه حرارت قابلمه را خاموش می کنیم و یک دم کنی روی قابلمه می گذاریم

و ادامه

تا شیر برنج به مدت ۱۰ دقیقه حسابی آماده شود و اصطلاحا جابیفتد. اگر بخواهیم شیر برنج را برای مجلسی آماده کنیم بهتر است کمی خلال بادام را ۱ ساعت جلوتر از پخت شیربرنج در آب بگذاریم تا خیس بخورد. و بعد زمان پخت به آن اضافه کنیم.

اگر بخواهیم شیربرنج قالبی درست کنیم باید بگذاریم تا آب آن کاملا تبخیر شود تا سفت تر بشود. و بعد در قالب می ریزیم و با پشت قاشق خوب فشار می دهیم. و بعد در یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد و بعد در ظرف سرو آن را برگردانیم. سپس می گذاریم تا کمی شیربرنج خنک شود و در ظرف مورد نظر می کشیم و با پودر پسته که تضاد رنگی ایجاد می کند روی آن را تزئین می کنیم.

شیر

2 پاسخ به “طرز تهیه شیربرنج”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *