طرز تهیه شیرینی رول دارچینی | شمسی خانوم

طرز تهیه شیرینی رول دارچینی

شیرینی رول دارچینی نوعی شیرینی خوشمزه است که در اصل به سوئد و مهد شیرینی‌های خوشمزه یعنی دانمارک تعلق دارد. این شیرینی خوشمزه برای اولین بار در اوایل قرن ۲۰ وقتی که دارچین از آسیا به اروپا رسید تهیه شد.

در دانمارک به این شیرنی‌های زیبا حلزون‌های دارچینی می‌گویند و معمولا آن را همراه با قهوه یا شیر سرو می‌کنند. این شیرینی سنتی در سوئد به اندازه‌ای محبوب است که در این کشور هر سال ۴ اکتبر را به عنوان روز رول دارچینی جشن می‌گیرند.

اندازه‌ی رول دارچینی متغییر است. سایز کوچک آن حدود ۵ سانتی‌متر قطر دارد و سایز بزرگ آن حدود ۱۰ سانتی‌متر. این شیرینی‌های خوشمزه را می‌توان به عنوان صبحانه یا عصرانه همراه با قهوه، چای یا شیر میل کردن و لذت برد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی رول دارچینی

آب ولرم1/4 پیمانه
خمیر مایه فوری1 ق غذا خوری
شکر1 ق غذا خوری
تخم مرغ2 عدد
کره90 گرم
وانیل1/4 ق چای خوری
شکر1/2 پیمانه برای داخل خمیر
آرد سفید3.5 الی 4 پیمانه
شیر3/4 پیمانه

مواد لازم برای تهیه مواد میانی شیرینی رول دارچینی

شکر قهوه ای1 پیمانه
دارچین2 ق غذا خوری
کره60 گرم

طرز تهیه شیرینی رول دارچینی

  • مرحله اول

ابتدا 1/4 پیمانه آب را داخل ظرفی ریخته و خمیر مایه و 1 ق غذا خوری شکر را اضافه کرده و هم بزنید درب ظرف را بگذارید تا 10 دقیقه خمیر عمل بیاید. (آب باید دمای 55 درجه داشته باشد یعنی اگر دست را داخل آب فرو کنید گرماش را احساس کنید ولی نسوزد).

  • مرحله دوم

کره را از قبل در دمای محیط گذاشته تا نرم شود سپس داخل کاسه ریخته و به آن تخم مرغ و شکر و شیر و وانیل را اضافه کرده و مخلوط می کنیم پس از اینکه خمیر مایه عمل آمد آن را اضافه کرده و شروع به اضافه کردن آرد می کنیم. آرد را طی چند مرحله اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر جمع شود میزان اضافه کردن آرد به جنسش بستگی دارد ممکن است کمی بیشتر یا کمتر از میزان گفته شده در دستور آرد بخواهد. وقتی خمیر جمع شد آن را روی سطح کار بیاورید و 10 دقیقه ورز دهید سپس داخل کاسه چرب شده بمدت 2 ساعت قرار دهید تا خمیر حجیم شود.

  • مرحله سوم

شکر قهوه ای را با دارچین مخلوط کنید و کنار گذاشته. کره را ذوب کنید و کنار بگذارید.

  • مرحله چهارم

وقتی خمیر حجم گرفت پف آن را با مشت بگیرد و روی سطح کار به صورت مستطیل باز کنید( به ابعاد 60*40) سپس کره ذوب شده خنک را روی خمیر بمالید سپس از مخلوط شکر و دارچین روی شیرینی بپاشید و شروع به رول کردن خمیر کنید سپس با چاقو نوک تیز به 12 قسمت تقسیم کنید.

  • مرحله پنجم

کف ظرف 30*20 را چرب کرده و رول های دارچینی را داخلش قرار دهید سپس روی شیرینی ها را پوشانده و مدت 1 ساعت دیگر زمان می دهیم تا حجیم شود. سپس در فر از قبل گرم شده بمدت 25 دقیقه در دمای 190 درجه سانتی گراد قرار داده تا نان ها پخته شوند و پس از سرد شدن به دلخواه روی شیرینی رول دارچینی را تزئین کنید.

نکات کلیدی

  • برای حفظ لطافت خمیر از یک ظرف آب داخل فر استفاده کنید تا نان خشک نشود.
  • شکر سفید را می توانید جایگزین شکر قهوه ای کنید.
  • بجای کره می توانید از مارگارین استفاده کنید.
  • استفاده از قاشق چوبی باعث افزایش کیفیت خمیر می شود.

طرز تهیه کیک وانیلی گردویی
کیک شکلاتی خانگی
rollete
کیک رولت

دیدگاه‌ها و پرسش‌ها 4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *