شیرینی مشهدی از انواع شیرینی های خشک سنتی ایرانی است. که به شیرینی آلمانی یا شیرینی مارمالاد آلمانی هم شناخته می شود. این شیرینی طرفداران زیادی دارد. برای بین شیرینی ها می توانید از هر مربا یا مارمالادی که دوست دارید استفاده کنید. حتی می توانید از شکلات آب شده بین آن ها استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی
پودر قند | 1پیمانه |
روغن جامد | 1و1/3پیمانه |
آرد | 5 و 1/3پیمانه |
شیر | 1/4پیمانه |
شربت یا عسل | 1/4پیمانه |
تخم مرغ درشت | 1 عدد |
وانیل | 1/4 قاشق چایخوری |
مارمالاد یا ژله مغزی(بریلو) | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تهیه شربت بار
شکر | 1 لیوان |
آب | 1/2 لیوان |
گلاب | 1 ق غذاخوری |
زعفران | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیرینی مشهدی
مرحله اول
ابتدا شکر و آب را باهم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاد و غلیظ شود، سپس بعد از غلیظ شدن نوبت اضافه کردن گلاب و زعفران است آن ها را افزوده و پس چند دقیقه که شربت بار به غلظت رسید از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم
روغن و پودر قند را داخل ظرفی ریخته و با دور تند همزن به مدت 5 دقیقه خوب بزنید تا نرم و پوک شود. سپس تخم مرغ را به همراه وانیل افزوده و هم می زنیم در انتها شربت بار را به همراه شیر اضافه کرده و با افزودن هر کدام چند ثانیه هم بزنید.( نیاز به همزدن زیاد نیست در حدی که مواد مخلوط و یکدست شوند کافی می باشد.)
مرحله سوم
حالا آرد را که از قبل الک کردیم را طی چند مرحله به مواد اضافه می کنیم تا جمع شود. اصلا نباید خمیر را با دست ورز بدهید وگرنه شیرینی مشهدی خشک می شود. کمی با نوک انگشت ورز داده تا خمیر جمع شود سپس روی خمیر را بپوشانید و برای 1 الی 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر استراحت کند.
مرحله چهارم
پس از استراحت خمیر آن را بین دو نایلون به کمک وردنه به ضخامت 2 میل باز کرده و به دلخواه کاتر بزنید. (باید دو نوع کاتر بزنید یکی ساده یکی میان تهی که این لایه ها روی هم قرار می گیرند.) شیرینی ساده را داخل یک سینی و میان تهی را داخل سینی دیگر بچینید.
مرحله آخر
شیرینی های ساده را در فر از قبل گرم شده، بمدت 15 دقیقه تا زمانی که زیر شیرینی ها طلایی شود قرار دهید. سپس سینی شیرینی های میان تهی را نیز در فر قرار داده تا پخته شوند. سپس از فر خارج کرده وقتی خنک شدند روی قسمت سوراخ دار کمی شربت بار بزنید. می توانید مقداری پودر نارگیل یا کنجد بزنید. و روی قسمت ساده هم مارمالاد یا بریلو بزنید. در انتها دو قسمت را روی هم قرار دهید. شیرینی مشهدی خوشمزه ما حاضر شد.
نکات کلیدی
- این مقدار مواد حدود 80 عددشیرینی به شما خواهد داد.
- حتما در بین پخت شیرینی ها را چک کنید اگر زودتر از تایم گفته شد طلایی شد خارج کنید.
- اگر با دست ورز دهید شیرینی ها بعد از پخت خشک می شوند.
- برای تهیه در فر برقی یا توستر 20 درجه دما را کمتر تنظیم کنید.
- می توانید در تابه دو طرفه و یا فر دست ساز نیز این شیرینی را تهیه کنید.
- برای انسجام بهتر بعد از قالب زدن شیرینی را برای 20 دقیقه داخل یخچال قرار دهید.
طرز تهیه شیرینی ناپلئونی
طرز تهیه شیرینی رول دارچینی
jam cookies
شیرینیمشهدی