عدس پلو یکی از غذاهای خوشمزه می باشد که معمولا سر سفره همه ما ایرانیها دیده می شود. این غذای خوشمزه علاوه بر اینکه یک غذای خانگی است مانند غذاهایی مثل خورش قیمه به عنوان نذری هم در مراسم های مذهبی پخش می شود.
مواد لازم
با این میزان می توانید برای ۴ نفر عدس پلو تهیه کنید.
برنج | 3پیمانه |
عدس | یک و نیم پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 300گرم |
پیاز داغ نگینی خرد شده | 5 قاشق غذتخوری |
کشمش پلویی | 1 پیمانه |
خرما | 200 گرم |
دارچین | 2 قاشق غذاخوری |
نمک ، روغن و زعفران آب کرده | به میزان لازم |
طرز تهیه عدس پلو
برنج ها و عدس ها را بشورید و اجازه دهید تا چند ساعت خیس بخورند.
برای شروع کار بهتر است 2 قابلمه پر از آب کنید تا بجوش بیاید. یکی برای برنج و دیگری برای پخت عدس .
سپس 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ را با گوشت چرخ کرده مخلوط میکنیم و بر روی حرارت قرار میدهیم تا کاملا گوشت با پیاز تفت داده شود. و آب گوشت جمع شود و بعد با یک پیمانه آب ، در داخل گوشت اجازه میدهیم تا گوشت با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزد. و بعد کمی دارچین و زعفران دم کرده را هم به گوشت اضافه میکنیم.
3 قاشق غذاخوری دیگر از پیاز داغ ها را به کشمش شسته شده اضافه میکنیم و با هم تفت میدهیم . کشمش هم نباید زیاد تفت داده شود. در حین تفت دادن هم میتوانید کمی دارچین به آنها اضافه کنید.
خرما ها را هم از هسته در بیاورید و در 1 قاشق غذا خوری روغن تفت دهید.
در یک قابلمه آب جوش ، عدس ها را بریزید تا نیم پز شوند. و در یک قابلمه دیگر آب جوش ، برنج های شسته شده را بریزید.
آب عدس را بعد از نیم پز شدن جدا کنید. و به برنج در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید. و بعد از نیم پز شدن برنج در داخل آبکش بریزید تا آب آن جدا شود.
در قابلمه ای که میخواهید برنج را دم کنید ته دیگ مورد نظرتان را با کمی روغن بچینید. و برنج و عدس مخلوط شده را با کف گیر وارد قابلمه کنید و حرارت را کمی زیاد کنید تا برنج بخار کند. و بعد که برنج دم کشید حرارت را کم کنید و دم کنی را روی آن قرار دهید. تا در 45 دقیقه که پلو بپزد. هنگامی که برنج آماده شد روی برنج را با گوشت چرخ کرده ، و با خرما و کشمش آماده شده تریین کنید.
نکات
- از زعفران به اندازه کافی استفاده کنید تا عدس پلو شما خوشرنگ و خوشمزه شود.
- با استفاده از پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت بوی زهم آن را می گیرد و عدس پلو را خوشمزه تر می کنید.
- برای تزیین عدس پلو از خرما، خلال پسته و خلال بادام نیز استفاده کنید.
- اگر بخواهید عدس پلو را بدون گوشت،تهیه کنید. باید مراحل تهیه مایه گوشت را حذف کنید و بقیه مراحل را طبق دستور انجام دهید.
- برای تهیه عدس پلو با مرغ، باید ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، مقداری نمک ، فلفل و زعفران بپزید. و بعد استخوان های آن را خارج کرده و مرغ را ریش و ریش کنید. و به همراه عدس و پیاز داغ لابه لای برنج آبکش شده ، دم کنید.