طرز تهیه قلیه بادمجان گیلانی | شمسی خانوم

طرز تهیه قلیه بادمجان گیلانی

قلیه بادمجان غذایی گیاهی با روش پخت آسان در کمترین زمان ممکن است،این غذا متعلق به استان گیلان می باشد، مواد تشکیل دهنده اصلی این غذا بادمجان می باشد که بر خلاف باور اغلب افراد به بی خاصیتی آن دارای خواص زیادی می باشد.

بادمجان از دیدگاه طب سنتی دارای طبع گرم و خشک است که کالری کمی داشته و به همین ویژگی هم به افراد دارای رژیم هستند توصیه می شود.

از دیگر خواص بادمجان :

  • دارای آهن است که برای درمان کم خونی مفید می باشد.
  • می توان به عنوان پادزهر برای مسمومیت های ناشی از خوردن قارچ سمی به کار برد.
  • برای رفع التهاب برای اعضای مختلف بدن مورد استفاده قرار داد.
  • بادمجان مقوی معده می باشد، البته سرخ کردن بادمجان موجب سنگین شدن آن برای معده می گردد، بهتر است به صورت آبپز و یا درون فر طبخ شود.

 

مواد لازم برای تهیه قلیه بادمجانی گیلانی

بادمجان4 عدد
پیاز1 عدد
سیر3 حبه
رب انار2 ق غذاخوری
گردو خرد شده3 ق غذاخوری
گوجه فرنگی6 عدد
کرهبه مقدار لازم
نمک، فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه قلیه بادمجان گیلانی

مرحله اول

ابتدا برای تهیه این قلیه باید بادمجان ها را کبابی کنید البته شما به دلخواه می توانید آن را بخارپز نیز بکنید. برای کبابی کردن بادمجان آن ها را روی شعله قرار دهید و بچرخانید تا خوب پخته شود سپس زیر آب سرد گرفته و پوستش را جدا کنید و به صورت ساطوری ریز خرد کنید.

مرحله دوم

پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با مقداری کره و روغن تفت دهید تا کمی سبک و شیشه ای شود سپس سیر را پوره کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت داده تا عطر سیر خارج شود.

مرحله سوم

بادمجان کبابی را به مواد فوق اضافی کنید و خوب تفت دهید گوجه را با کمک غذاساز یا گوشتکوب برقی یا رنده ریز پوره کنید و به مخلوط بادمجان اضافه کنید و کمی نمک و فلفل سیاه افزوده و هم بزنید تا آب گوجه کشیده شود.

مرحله آخر

گردو خرد شده را به همراه رب انار اضافه کنید و مواد را هم بزنید درب تابه را برای 10 دقیقه بگذارید تا مزه ها به خورد هم بروند و قلیه بادمجان غلیظ شود سپس از روی حرارت برداشته و در ظرف سرو ریخته و وبه دلخواه تزئین کنید.

نکات کلیدی

  • به دلخواه برای خوش عطر و بو شدن این قلیه کمی ریحان ساطوری شده یا سبزی معطر محلی یا دلار استفاده کنید.
  • می توانید برای خوش رنگ شدن قلیه مقداری رب گوجه فرنگی به همراه پوره آن اضافه کنید.
  • به دلخواه مقدار سیر را کم و زیاد کنید.
  • در قلیه گرمساری لوبیا چشم بلبلی و ماش به مواد اضافه می شود.
  • می توانید از برگ سیر نیز در قلیه استفاده کنید.

طرز تهیه پاستا کدو سبز با گوشت
طرز تهیه جوجه کباب مکزیکی
خورش بادمجان
بادنجان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *