طرز تهیه لوبیا پلو | شمسی خانوم

طرز تهیه لوبیا پلو

یکی از غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. با طرز تهیه لوبیا پلو در خدمت شما هستیم. از مهمترین مواد اصلی لوبیا پلو می‌توان به لوبیا سبز، گوشت چرخ کرده یا خورشتی، رب گوجه فرنگی و ادویه‌جات اشاره کرد. دستور پخت لوبیا پلو در مناطق مختلف کشور، متفاوت است و شاید جالب باشد که بدانیم در بعضی از مناطق کشور این غذای خوشمزه را استانبولی می‌نامند.

اما این سوال شاید در ذهن هر کس پیش آید که به دلیل اسم استانبولی، آیا این غذا برای کشور ترکیه‌ می‌باشد؟ پاسخ منفی است. با توجه به اینکه استانبولی یک غذای ترکیه‌ای می‌باشد اما با لوبیا پلو از جنبه مواد اولیه مانند پلو، لوبیا سبز و گوجه، وجه مشترکی دارند بنابراین به همین دلیل است که در برخی مناطق این غذا را استانبولی می‌نامند.

لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده طرفداران زیادی دارد اما می‌شود آن را با گوشت خورشتی و حتی گوشت مرغ نیز تهیه کرد. شاید جالب باشد که بدانیم می‌توان لوبیا پلو را بدون گوشت نیز آماده کرد. ما اینجا با  طرز تهیه این غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده را داریم.

طرز تهیه لوبیا پلو

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو

  • لوبیا سبز 300 گرم
  • برنج 4 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده 400 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • گوجه فرنگی 2 عدد
  • روغن مایع به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، زرد چوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور پخت

برنج را از قبل خیس کنید.

لوبیاها را خرد کرده و با آب و مقدار کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شوند.

پیاز‌ها را خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید. لازم نیست به قدری تفت دهید تا پیاز ترد و حالت چیپسی شود.

لوبیاهای پخته شده را آبکش کرده و به پیاز اضافه کنید سپس کمی تفت دهید. بعد از حدود 5 دقیقه گوشت چرخ‌کرده را به لوبیا اضافه کنید و باز تفت دهید.

در یک تابه به صورت جداگانه رب گوجه را با مقداری روغن، نمک، فلفل و دارچین تفت دهید و به مواد لوبیا اضافه کنید.

یک قابلمه برداشته و برنج خیس خورده شده را با کمی نمک و روغن بجوشانید. سپس آبکش کنید.

کف قابلمه را کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد علاقه‌تان را کف قابلمه بچینید. برنج و مواد لوبیا پلو را مخلوط کرده، داخل قابلمه بریزید. مقداری روغن لابه‌لای برنج بریزید و در قابلمه را ببندید تا دم بکشد.

بعد از حدود 20 دقیقه برنج دم می‌کشد. لوبیا پلو آماده است. در ظرفی مناسب سرو کرده و همراه با سالاد شیرازی یا ماست نوش جان کنید.

نکات تکمیلی پخت لوبیا پلو

برای تهیه لوبیا پلو بهتر است از لوبیا سبز تازه و جوان استفاده کنید.

اگر دوستدار لوبیا پلو هستید در فصل بهار لوبیا سبزهای جوان را آماده و فریز کنید.

اگر به لوبیا پلو کمی زعفران غلیظ شده اضافه کنید باعث لذیذ تر شدن طعم گوشت آن خواهد شد.

استفاده از زیره در هنگام دم کشیدن لوبیا پلو برای بهتر شدن طعم آن مناسب است.

شما میتوانید مقداری پودر گل سرخ را به همراه ادویه لوبیا پلو در هنگام سرخ کردن گوشت به اضافه می کنید.

اگر بخواهید از سویا و یا گوشت چرخ کرده در پخت لوبیا پلو استفاده کنید باید به همین شکل مایه لوبیا پلو را آماده کنید. فقط قبل از سرخ کردن سویا باید آن را در آب جوش چند دقیقه ای بجوشانید و بعد آن را آبکش کنید تا آب اضافه آن خارج شود.

استفاده از گوجه تازه در خوشمزه تر کردن غذا تاثیر بسزایی دارد.

لوبیا پلو با گوشت سینه مرغ هم بسیار خوشمزه میشود.

اگر میخواهید لوبیا پلو را برای خودتان با برنج ایرانی استفاده کنید حتما برنج را بصورت کته آماده کنید.

برای اینکه دانه های برنج در لوبیا پلو درشت و تک تک شود. حتما برنج را از قبل با اب ولرم و نمک خیس دهید.

استفاده از پلوپز برای اینکه حرارت یکسانی در کف قابلمه میدهید برای دم کردن لوبیا پلو یا هر پلو دیگری باعث پخت بهتر برنج و ته دیگ میشود.

ویکی پدیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *