مرغ بریان یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در سراسر جهان است و به عنوان یک غذای بین المللی شناخته می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با شمسی خانوم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
مرغ کامل | 1 عدد |
زعفران دم کرده | 5 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
گوجه فرنگی متوسط | 2 عدد |
برگ بو | 2 عدد |
فلفل دلمه ای بزرگ | 1 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
رزماری و پاپریکا | به اندازه کافی |
طرز تهیه مرغ بریانی
برای تهیه مرغ بریان مجلسی ابتدا محتویات داخل بدن مرغ را با دست خارج می کنیم. به هیچ وجه داخل بدن مرغ را با کارد برش نزنید. پس از اینکه مرغ را به خوبی تمیز کردیم آن را می شوییم و کنار می گذاریم تا آب اضافی آن خارج شود و آبش به طور کامل کشیده شود.
پس از اینکه مرغ خشک شد با یک قاشق غذاخوری تمام قسمت های داخلی و خارجی مرغ را نمک میزنیم. سپس پیاز و فلفل دلمه ای را به صورت درشت خلالی میکنیم و داخل یک ظرف با ادویه ها ( پاپریکا، فلفل سیاه و رزماری ) به خوبی مخلوط می کنیم.
حالا مخلوط پیاز و فلفل دلمه ای را به همراه برگ بو داخل شکم مرغ قرار می دهیم. مرغ را داخل یک کیسه فریزر زیپ دار قرار می دهیم. به مدت حداقل 8 ساعت ( تا 24 ساعت ) داخل یخچال قرار می دهیم تا به طور کامل طعم دار شود.
پس از اینکه مرغ به خوبی استراحت کرد آنرا از یخچال خارج می کنیم و مواد داخل آنرا خارج می کنیم و کنار می گذاریم. حالا با 4 قاشق غذاخوری از زعفران دم کرده ( زعفران را غلیظ دم کنید ) تمام قسمت های بدن مرغ را ماساژ می دهیم.
حالا مجددا مرغ را داخل یک ظرف در بسته به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت این زمان مرغ را از یخچال خارج می کنیم. مقداری از فلفل دلمه ای و پیاز خرد شده را به همراه گوجه فرنگی های خرد شده داخل شکم مرغ قرار می دهیم.
بریان کردن
با یک نخ مناسب شکم مرغ را با دقت و با کوک های کم فاصله می دوزیم. در آخر بال ها و ران های مرغ را به سمت داخل بدن می دوزیم. شکل دوختن بدن مرغ مهم نیست فقط باید طوری باشد که پس از پخت مرغ باز نشود و ظاهری مجلسی داشته باشد.
سیخ های جوجه گردان را به صورتی داخل بدن مرغ فرو می کنیم که هنگام چرخیدن سیخ ها، مرغ تکان نخورد یا اینکه از روی سیخ ها نچرخد. حالا کره را به همراه باقیمانده زعفران روی حرارت قرار می دهیم تا کره ذوب شود.
سپس از مخلوط کره و زعفران روی بدن مرغ می مالیم و سیخ های جوجه گردان را سر جایشان قرار می دهیم. فر را با حرارت 220 درجه سانتیگراد روشن می کنیم. اجازه می دهیم مرغ به مدت حدودا یک ساعت و 30 دقیقه به طور کامل بریان شود.
در میانه پخت هر 30 دقیقه یک بار مقداری از مخلوط زعفران و کره را روی مرغ می مالیم تا مرغ بریان لذیذتری داشته باشیم. پس از اینکه مرغ آماده شد آنرا در یک ظرف مناسب قرار می دهیم و نخ هایش را با قیچی خارج می کنیم.
خسته نباشید بسیار عالیه👍👍👍👍👍👍👍
خوشحالیم که لذت بردین. همراهی شما افتخار ماست
😋😋😋😋😋😋😍👏👏👏👏👏مثله همیشه خوشمزه و عالی
ممنون 🙏🙏🙏🙏🙏
نوش جونتون. از دیگر غذاهامون هم دیدن کنید. ممنون.
👍👍👍🌹🌹🌹🌹😋😋😋😋
ممنون از وبسایت خوبتون
آموزش اشپزیا تون عالیه
خواهش میکنم نظر لطف شماست. ممنون که در کنار ما هستید