طرز تهیه نان اگردک | شمسی خانوم

طرز تهیه نان اگردک

نان اگردک یا اگرده جز نانهای محلی و سنتی همدان می باشد که فوق العاده لذیذ و خوش طعم است . البته که در برخی شهرها با اندکی تغییر این نان محلی طبخ میشود این نان فوق العاده مقوی و مغذی است و چه زیباست که برای وعده های صبحانه و یا عصرانه از هنر دست خودمان نان طبخ کنیم و برای خود و عزیزانمان سلامتی هر چه بیشتر را تضمین کنیم .

مواد لازم

تخم مرغ2 عدد
شیر1 لیوان
شکرنصف لیوان
روغن2 قاشق غذا خوری
آردحدود 4 لیوان
زردچوبه1/2 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده2 قاشق غذا خوری
نمک1/2 قاشق غذا خوری
خمیر مایه1 قاشق مربا خوری
بیکینگ پودر1/2 قاشق چایخوری
روغن مایعبه میزان لازم

طرز تهیه نان اگردک

آماده سازی خمیر

شیر را داخل شیر جوش یا قابلمه بریزید تا کمی گرم شود. سپس آن را به همراه تخم مرغ، شکر، خمیر مایه و روغن داخل ظرفی بریزید و با استفاده از همزن یا با مخلوط کن خوب با هم مخلوط کنید.

رنگ دانه

زردچوبه و زعفران را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند.

آرد

آرد و نمک و بیکینگ پودر را الک کنید و بعد به مواد اضافه کنید. تا جایی که خمیر به دست آمده به دست نچسبد. مقدار آرد را زیاد نکنید. اگر خمیر به دستتان نچسبد مقدار آرد کافی است.

آماده سازی ظرف

وقتی مواد را ترکیب کردید و خمیر بدست آمد، ظرفی را چرب کنید و روی خمیر کمی آرد بپاشید و آن را داخل ظرف قرار دهید. روی خمیر را با نایلون بپوشانید و یک دستمال تمیز نیز روی ظرف بکشید. خمیر را به مدت ۱ ساعت استراحت دهید تا پف کند.

پایان کار

بعد از استراحت کردن خمیر، آن را از ظرف بیرون بیاورید و کمی ورز دهید و چانه بگیرید؛ مجددا ۵ تا ۱۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. خمیر را به صورت گلوله گلوله درآوردید. هر کدام از گلوله های خمیر را با وردنه باز کنید و داخل روغن داغ درون تابه سرخ کنید. بعد از آن که یک طرف نان سرخ شد، طرف دیگر آن را نیز سرخ کنید. نان اردک آماده است.

نکات

نان اگردک

  • بهترین آرد برای نان اردک، آرد مخصوص بربری است. البته می توانید از آرد نان فانتزی هم برای تهیه این نان استفاده کتید.
  • خمیر نان اردک باید نه شل و نه سفت باشد.
  • می توانید در روغن تابه هم کمی زردچوبه اضافه کنید.
  • مقدار شیرینی نان اردک به ذائقه ی شما بستگی دارد. می توانید میزان شکر نان را به دلخواه کم یا زیاد کنید.
  • می توانید نان اردک را به مدت طولانی داخل کیسه در فریزر نگهداری کنید.
  • برای گرم کردن نان می توانید از مایکروویو یا فر یا تابه بدون روغن استفاده کنید.
  • برای بهتر شدن مزه ی نان می توانید آن را به همراه عسل، شیره و ارده سرو کنید.
  • میزان روغنی که برای سرخ کردن خمیر نان در تابه می ریزید باید خیلی کم باشد. در غیر این صورت نان بیش از حد چرب می شود.
  • برای عمل آمدن خمیر مایه (اگر از نوع خمیر مایه فوری نیست) می توانید به صورت جداگانه داخل کاسه ای آب ولرم، شکر، آرد و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا پف کند و عمل بیاید. بعد شیر و سایر مواد را به آن اضافه کنید.
  • برای آن که نان های اردک با هم هم اندازه شوند می توانید بعد از پهن کردن خمیر با وردنه، آن را قالب بزنید و بعد سرخ کنید. برای این کار می توانید از قالب برش در شکل های مختلف از جمله قالب برش گرد که برای نان مناسب است، استفاده کنید.
  • به جای روغن مایع می توانید از کره و یا روغن حیوانی نیز استفاده کنید.

نان
نان_اگردک

طرز تهیه کیک توت فرنگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *