خانومانه

طرز تهیه پیراشکی گوشت

طرز تهیه پیراشکی گوشت | شمسی خانوم

پیراشکی گوشت یک غذای خوشمزه‌ که از سال‌ها پیش وارد فرهنگ غذایی ما ایرانی‌ها شده و طرفداران زیادی پیدا کرده است. انواع دیگری از پیراشکی مانند پیراشکی کرم‌دار هم وجود دارد که با کرم یا شکلات پر می‌شوند و در واقع نوعی شیرینی هستند. پیراشکی گوشت یک پیش غذا و فینگرفود بین‌المللی است که در آشپزی سنتی اغلب کشورهای دنیا جز خوراک‌های محبوب است. برای درست کردن پیراشکی می‌توانید از انواع و اقسام گوشت و سبزیجات به علاوه انواع پنیر استفاده کنید.

پیراشکی را بسته به نوع خمیر آن هم می‌توان در فر پخت و هم در روغن سرخ کرد.

مواد لازم خمیر پیراشکی

تخم مرغ 2 عدد
روغن مایع 4 قاشق غذاخوری
ماست غلیظ 1/2 لیوان
شیر 1/2 لیوان
نمک 1 قاشق چایخوری
آرد 500 گرم
بکینگ پودر 1/2 قاشق مرباخوری

طرز تهیه خمیر پیراشکی

  1. تخم مرغ ها و روغن را در ظرفی ریخته، خوب به هم بزنید.
  2. بکینگ پودر یا جوش شیرین و نمک را در ماست حل کرده و همراه شیر به مخلوط تخم مرغ و روغن اضافه کرده و مخلوط نمایید.
  3. آرد را کم کم به این مواد بیافزایید و هم بزنید تا مایه خمیر سفت شود . به دست نچسبد.
  4. خمیر را در کیسه نایلونی ریخته و خمیر را دو ساعت کنار بگذارید تا بماند.

مواد لازم

تخم مرغ پخته 2 عدد
گوشت چرخ شده 350 گرم
پیاز 1 عدد
جعفری ریز شده 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه پیراشکی گوشت

پیاز را خرد کرده و در ماهی تابه ریخته و بر روی حرارت بگذارید تا آب آن تمام شود بعد روغن را به آن اضافه کرده و سرخشان کنید .

گوشت و پیاز سرخ شده را باهم مخلوط کرده و مقداری آن ها تفت دهید.

پس از تغییر رنگ گوشت و سرخ شدنش، رب گوجه را در نصف لیوان آب گرم حل کنید و به گوشت اضافه کنید تا بجوشد و آب آن به خورد گوشت رود سپس از روی حرارت بردارید.

تخم مرغ های آبپز و سفت شده را رنده کرده و به گوشت اضافه نمایید.

جعغری خرد شده، نمک و فلفل و اگر دوست داشتید مقداری پودر سیر به گوشت و تخم مرغ اضافه کرده و همه را با هم مخلوط نمایید و کنار بگذارید.

مقداری آرد بر روی تخته بپاشید و خمیر پیراشکی را خیلی نازک پهن و باز کنید و با دهانه ی لیوانی دایره هایی برش بزنید.

از مایه گوشت پیراشکی مقداری در وسط خمیر ریخته و دو طرف خمیر را به روی هم آورید و بهم بچسبانید تا موقع سرخ شدن باز نگردد.

در ماهی تابه ای گود مقدار زیادی روغن ریخته و پیراشکی گوشت را در روغن بیاندازید تا سرخ وطلایی شوند.
و یا به مدت 45 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد / 350 درجه فارنهایت بپزید

پیراشکی را در دیس چیده و با حلقه های لیموترش و گوجه فرنگی و سبزیجات آن را تزیین نمایید.

 

 نکات قابل توجه

  • برای سرخ کردن پیراشکی ها بهتر است از روغن کنجد و یا روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده نمایید تا پیراشکی های شما خوشمزه تر شود.
  • یک قاشق چایخوری جوش شیرین معادل ۲ قاشق چایخوری بکینگ پودر می باشد که بهتر از ترکیب این دو برای تهیه خمیر پیراشکی استفاده کنید.
  • از خمیرهای آماده نیز می توانید برای طرز تهیه پیراشکی گوشت استفاده نمایید. اما خمیری که خودتان درست کنید بسیار لطیف تر و نرم تر خواهد شد و پیراشکی شما نیز پس از سرخ شدن نرم است.
  • زمانی که مواد گوشتی پیراشکی را داخل خمیر ریختید با استفاده ار چنگال لبه های خمیر خوب به هم بچسبانید و یا لبه های خمیر را پیچ بدهید تا در روغن از هم نپاشد.
  • سرو کردن پیراشکی همراه سس بسیار لذت بخش و جذاب تر خواهد بود.
  • می توانید برای زیباتر شدن پیراشکی قبل از سرخ شدنشان بر روی آن ها مقداری کنجد و خرفه بپاشید و سپس سرخشان کنید.

طرز تهیه چیکن کوردن بلو با سس قارچ

طرز تهیه کیک اسفنجی

پیراشکی
گوشت

نوشته های مرتبط

4 نظر در “طرز تهیه پیراشکی گوشت

  1. Saa گفت:

    مطالبتون مخصوصا اشپزی و بورس عالیه
    ممنون 🌹😉😉

    1. مدیر گفت:

      خواهش میکنم نظر لطفتونه. از همراهی شما صمیمانه سپاسگذارم

  2. Saa گفت:

    عااالی ممنون 😋😋😋😋🙏🙏🌹🌹🌹

    1. مدیر گفت:

      ممنون از شما دوست خوبم لطفا مارو به دوستاتون معرفی کنین باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.