طرز تهیه پیراشکی گوشت | شمسی خانوم

طرز تهیه پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت یک غذای خوشمزه‌ که از سال‌ها پیش وارد فرهنگ غذایی ما ایرانی‌ها شده و طرفداران زیادی پیدا کرده است. انواع دیگری از پیراشکی مانند پیراشکی کرم‌دار هم وجود دارد که با کرم یا شکلات پر می‌شوند و در واقع نوعی شیرینی هستند. پیراشکی گوشت یک پیش غذا و فینگرفود بین‌المللی است که در آشپزی سنتی اغلب کشورهای دنیا جز خوراک‌های محبوب است. برای درست کردن پیراشکی می‌توانید از انواع و اقسام گوشت و سبزیجات به علاوه انواع پنیر استفاده کنید.

پیراشکی را بسته به نوع خمیر آن هم می‌توان در فر پخت و هم در روغن سرخ کرد.

مواد لازم خمیر پیراشکی

تخم مرغ2 عدد
روغن مایع4 قاشق غذاخوری
ماست غلیظ1/2 لیوان
شیر1/2 لیوان
نمک1 قاشق چایخوری
آرد500 گرم
بکینگ پودر1/2 قاشق مرباخوری

طرز تهیه خمیر پیراشکی

  1. تخم مرغ ها و روغن را در ظرفی ریخته، خوب به هم بزنید.
  2. بکینگ پودر یا جوش شیرین و نمک را در ماست حل کرده و همراه شیر به مخلوط تخم مرغ و روغن اضافه کرده و مخلوط نمایید.
  3. آرد را کم کم به این مواد بیافزایید و هم بزنید تا مایه خمیر سفت شود . به دست نچسبد.
  4. خمیر را در کیسه نایلونی ریخته و خمیر را دو ساعت کنار بگذارید تا بماند.

مواد لازم

تخم مرغ پخته2 عدد
گوشت چرخ شده350 گرم
پیاز1 عدد
جعفری ریز شده2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم

طرز تهیه پیراشکی گوشت

پیاز را خرد کرده و در ماهی تابه ریخته و بر روی حرارت بگذارید تا آب آن تمام شود بعد روغن را به آن اضافه کرده و سرخشان کنید .

گوشت و پیاز سرخ شده را باهم مخلوط کرده و مقداری آن ها تفت دهید.

پس از تغییر رنگ گوشت و سرخ شدنش، رب گوجه را در نصف لیوان آب گرم حل کنید و به گوشت اضافه کنید تا بجوشد و آب آن به خورد گوشت رود سپس از روی حرارت بردارید.

تخم مرغ های آبپز و سفت شده را رنده کرده و به گوشت اضافه نمایید.

جعغری خرد شده، نمک و فلفل و اگر دوست داشتید مقداری پودر سیر به گوشت و تخم مرغ اضافه کرده و همه را با هم مخلوط نمایید و کنار بگذارید.

مقداری آرد بر روی تخته بپاشید و خمیر پیراشکی را خیلی نازک پهن و باز کنید و با دهانه ی لیوانی دایره هایی برش بزنید.

از مایه گوشت پیراشکی مقداری در وسط خمیر ریخته و دو طرف خمیر را به روی هم آورید و بهم بچسبانید تا موقع سرخ شدن باز نگردد.

در ماهی تابه ای گود مقدار زیادی روغن ریخته و پیراشکی گوشت را در روغن بیاندازید تا سرخ وطلایی شوند.
و یا به مدت 45 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد / 350 درجه فارنهایت بپزید

پیراشکی را در دیس چیده و با حلقه های لیموترش و گوجه فرنگی و سبزیجات آن را تزیین نمایید.

 

 نکات قابل توجه

  • برای سرخ کردن پیراشکی ها بهتر است از روغن کنجد و یا روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده نمایید تا پیراشکی های شما خوشمزه تر شود.
  • یک قاشق چایخوری جوش شیرین معادل ۲ قاشق چایخوری بکینگ پودر می باشد که بهتر از ترکیب این دو برای تهیه خمیر پیراشکی استفاده کنید.
  • از خمیرهای آماده نیز می توانید برای طرز تهیه پیراشکی گوشت استفاده نمایید. اما خمیری که خودتان درست کنید بسیار لطیف تر و نرم تر خواهد شد و پیراشکی شما نیز پس از سرخ شدن نرم است.
  • زمانی که مواد گوشتی پیراشکی را داخل خمیر ریختید با استفاده ار چنگال لبه های خمیر خوب به هم بچسبانید و یا لبه های خمیر را پیچ بدهید تا در روغن از هم نپاشد.
  • سرو کردن پیراشکی همراه سس بسیار لذت بخش و جذاب تر خواهد بود.
  • می توانید برای زیباتر شدن پیراشکی قبل از سرخ شدنشان بر روی آن ها مقداری کنجد و خرفه بپاشید و سپس سرخشان کنید.

طرز تهیه چیکن کوردن بلو با سس قارچ

طرز تهیه کیک اسفنجی

پیراشکی
گوشت

دیدگاه‌ها و پرسش‌ها 4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *