کتلت تبریزی یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه از نظر مواد غذایی شباهت زیادی به شامی کباب دارد. البته در چاشنی ها متفاوت است و طعم بسیار خوبی دارد. اگر به غذاهایی مثل کتلت گوشت علاقمند هستید، توصیه می کنیم این غذای خوشمزه را نیز امتحان کنید. این شامی به دلیل وجود گرد غوره طعمی ترش و بسیار خوشایند دارد، برای مشاهده این آموزش آشپزی تبریزی در ادامه با وبسایت آموزشی شمسی خانوم همراه باشید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
سیب زمینی | 3 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 2 حبه |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
گرد غوره | ¼ قاشق چایخوری |
سماق | ¼ قاشق چایخوری |
ادویه کاری | ¼ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه کتلت تبریزی
مرحله اول
برای تهیه کتلت تبریزی خوشمزه ابتدا سیب زمینی، سیر و پیاز را پوست می گیریم و به خوبی می شوییم. سپس با رنده ریز رنده می کنیم و پس از گرفتن آب اضافی مواد، داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله گوشت چرخ کرده را به همراه آرد نخودچی، تخم مرغ، گرد غوره، سماق، ادویه کاری و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه حاوی مواد اضافه می کنیم و با دست مواد را به خوبی ترکیب می کنیم.
مرحله سوم
مواد را باید به مدت حداقل 5 دقیقه با دست ورز دهیم تا کاملا منسجم شوند. این کار علاوه بر اینکه باعث می شود کتلت ها ظاهر بهتری داشته باشند، باعث جلوگیری از باز شدن کتلت ها هنگام سرخ شدن نیز می شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه مایه کتلت آماده شد، می توانیم آنرا به همان صورت سرخ کنیم. البته اگر زمان کافی داشته باشیم، بهتر است که به مایه کتلت 30 دقیقه تا یک ساعت در یخچال استراحت دهیم تا طعم مواد با هم تلفیق شود.
مرحله مهم
مرحله پنجم
در صورتی که بخواهیم به مایه کتلت استراحت دهیم، روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و آنرا همانطور که توضیح دادیم به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت در یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت این زمان مایه کتلت را از یخچال خارج می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم، پس از اینکه روغن داغ شد، با دست کتلت ها را شکل می دهیم و در روغن می اندازیم تا یک سمت کتلت ها به طور کامل سرخ شود.
مرحله هفتم
پس از اینکه یک طرف کتلت ها سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. پس از اینکه سرخ کردن کتلت ها به پایان رسید، آنها را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود.
مرحله هشتم
پس از اینکه سرخ کردن کتلت ها به پایان رسید می توانیم مقداری سیب زمینی و گوجه فرنگی هم سرخ کنیم. در پایان کتلت ها را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده سرو می کنیم.