آش آلو ، یکی از آش های خوشمزه است که طرز تهیه راحتی دارد و می توان آن را برای شب های سرد زمستان آماده و سرو کرد. طبع آلو سرد بوده و بنابراین آش آلو گزینه مناسبی برای افراد گرم مزاج محسوب می شود .
آلو برای درمان کم خونی ، ضعف و خستگی نیز به کار می رود. آلو ملین است و برای درمان یبوست نیز به کار می رود.
مواد لازم برای تهیه آش آلو اردبیل
لوبیا چیتی | 1 پیمانه |
نخود | 1/2 پیمانه |
عدس | 1/4 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
آلو بخارا | 15 عدد |
رشته آش | 1 بسته |
نعنا و پیاز داغ | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش آلو بخارا بدون گوشت
مرحله اول
ابتدا تمام حبوبات را خوب پاک کنید و بشورید و به مدت 2 ساعت و بهتر هست از یک شب قبل خیس کنید عدس نیازی به خیساندن طولانی مدت ندارد و 1 ساعت کافی می باشد دقت کنید چندین بار آبش را تعویض کنید. آلو ها را نیز بشورید و بگذارید تا خیس بخورد.
مرحله دوم
پیاز ها را بشوئید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر با مقداری روغن و زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا کمی سبک و شیشهای شود. همه حبوبات را به قابلمه اضافه کنید و چند لیوان آب روی حبوبات بریزید و ابتدا شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید تا حبوبات کاملا بپزد.
مرحله سوم
وقتی حبوبات پخته شد آلو را با همان آبی که خیس کردید داخل آش بریزید و صبر کنید تا کمی نرم شود سپس در ادامه رشته آش را به 3 قسمت تقسیم کنید و داخل آش ریخته و حرارت را کم کنید تا آش کاملا جا بیفتد.
مرحله آخر
نعنا را با کمی روغن به مدت چند ثانیه تفت دهید و مقداری از آن را به دلخواه داخل آش بریزید و نمک آش را بعد از ریختن رشته اندازه کنید سپس داخل کاسه بکشید و به همراه پیاز داغ تزئین کنید.
نکات کلیدی
- در رسپی اصلی این آش رب ندارد ولی به دلخواه می توانید 1 ق غذا خوری همراه با پیاز تفت دهید.
- مقدار آلو بستگی به ذائقه شما دارد.
- به دلخواه می توانید مقداری سبزی آش نیز به آش آلو اضافه کنید.
- در برخی مناطق در ایران به این آش سرکه می زنند.
- از هر نوع آلویی که طبق ذائقه شماست می توانید استفاده کنید.
خیلی خوشمزه بنظر میاد حتما باید درست کنم😋😋
بله درست کنید و ما رو در جریان بزارید که نظرتون راجع به این غذا چیه.