حلوا خرمایی یک حلوای استثنائی و خوشمزه است که در کنار چای فوقالعاده میچسبد و به ویژه در ماه مبارک رمضان و برای سفره افطار انتخابی عالی است. این حلوای لذیذ فقط از سه ماده اصلی تشکیل شده یعنی خرما، آرد و روغن. مقدار آرد باید نصف خرما باشد و روغن به قدری لازم است که آرد را موقع سرخ کردن بپوشاند و آن را به شکل خمیری درآورد.
مواد لازم برای تهیه حلوا خرمایی
آرد گندم | 150 گرم |
خرما | 300 گرم |
روغن مایع | 150 گرم |
پودر دارچین | 1/2 ق غذا خوری |
زنجبیل | 1/4 ق چای خوری |
پودر نارگیل و پودر پسته برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه حلوا خرمایی ساده و مجلسی
- مرحله اول
ابتدا خرما را بهتر است بشورید سپس هسته آن را جدا می کنید و به دلخواه می توانید پوست خرما را نیز بگیرید سپس داخل یک کاسه ریخته و با پشت چنگال یا گوشتکوب برقی خرما را خوب له کنید تا یکدست شود.
- مرحله دوم
ابتدا آرد را دوبار الک کنید تا سبک شود سپس داخل تابه ریخته و خوب آرد تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد سپس از تابه خارج کنید و مجدد الک کنید و به تابه برگردانید.
- مرحله سوم
روغن مایع را به آرد اضافه کنید و با حرارت ملایم خوب تفت دهید تا حلوا کاملا تغییر رنگ دهد و به رنگ قهوه ای روشن در بیاد باید سریع و مدام هم بزنید تا نسوزد.
- مرحله چهارم
در ادامه پوره خرما را به مواد بالا اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا یکدست شود سپس دارچین و زنجبیل را اضافه کنید و تفت دهید حرارت را بسیار کم کنید تا حلوا به قوام کافی برسد سپس از روی حرارت بردارید و داخل سینی ریخته و با پودر پسته و نارگیل تزئین کنید.
نکات کلیدی
- می توانید مواد حلوا را داخل قالب سیلیکونی ریخته و قالبی این حلوا تهیه کنید.
- افزودن زنجبیل اختیاری می باشد.
- اگر دوست دارید حلوای یکدستی داشته باشید خرما را چرخ کنید تا نرم و لطیف شود.
- در صورت تمایل کمی از گلاب استفاده کنید.
- می توانید به جای روغن از کره استفاده کنید.