سس مایونز یکی از انواع سس های پر مصرف و بسیار محبوب در سراسر جهان است که برای طعم دهی به انواع سالادها ، ساندویچ ها و غذاهای فست فودی مورد استفاده قرار می گیرد. برخی بر این باور هستند که این سس برای اولین بار توسط آشپزهای فرانسوی تهیه شده است.
از اینجا می توانید طرز تهیه سس قرمز را ببینید.
مواد لازم برای تهیه سس مایونز
زمان آماده سازی آن حدودا 30دقیقه می باشد.
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
آب لیمو | 1 قاشق غذا خوری |
سرکه یا سرکه سیب | 2 قاشق غذا خوری |
روغن مایع یا روغن زیتون | 1 لیوان |
فلفل سیاه | 1/3 قاشق چای خوری |
پودر خردل | 1/3 قاشق چای خوری |
نمک | 1/3 قاشق چای خوری |
آب | یک قاشق غذاخوری |
سیر | (در صورت تمایل) یک حبه متوسط |
طرز تهیه سس مایونز
مرحله اول
زرده تخم مرغ را در کاسه ای می ریزیم و نمک ، پودر خردل را به آن اضافه می کنیم و خوب مواد را با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. بعد در کاسه ای سرکه را می ریزیم و آبلیمو را به آن می افزاییم و با هم خوب مخلوط می کنیم و نیمی از آن را در پیاله ای می ریزیم و کنار می گذاریم و نیم دیگر را کم کم به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خوب مخلوط شوند درجه چرخش دستگاه را کم کنید و نصف لیوان روغن را کم کم به مواد داخل تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله دوم
زمانی که نصف لیوان از روغن را اضافه کردید دیگر دست نگه می داریم. و سس را مخلوط می کنیم ترکیب بدست آمده باید شبیه ماست چکیده باشد. در اینجا باقی مخلوط آبلیمو و سرکه را که در پیاله ریخته بودیم به سس اضافه می کنیم. و با هم مخلوط می کنیم و مجددا نصف دیگر لیوان روغن را قطره قطره به سس می افزاییم و مداوم مواد را مخلوط می کنیم تا کاملا غلظت بگیرد.
مرحله آخر
و فلفل سیاه را روی سس می پاشیم و با هم مخلوط می کنیم و به مدت ۲ ساعت در دمای محیط منزل سس را قرار می دهیم.
در آخر برای خوش طعم کردن سستان میتوانید یک عدد حبه سیر متوسط را رنده کرده و به مواد سس مایونز اضافه کنید.
روش دوم
زرده تخم مرغ را به همراه نمک ، فلفل ، پودر خردل ، آب لیمو ، سرکه سیب و آب را در دستگاه میکسر و یا غذاساز ریخته و خوب هم بزنید تا مواد با هم یکدست شوند. درجه چرخش دستگاه را کم کنید و روغن را کم کم به مواد داخل تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.ترکیب بدست آمده باید شبیه ماست چکیده باشد.
این کار را تا جایی ادامه دهید که سس به غلظت دلخواه برسد.