شربت تمشک یکی از انواع شربت هایی می باشد که در گرمای تابستان بسیار خوشمزه و گوارا است. این میوه خوشمزه هم خانواده توت می باشد و از رنگ زرد تا رنگ سرخ مایل به سیاه از آن وجود دارد. این میوه خوشمزه در مناطق گرم و مرطوب در گیلان و مازندارن رویش پیدا می کند. طبع تمشک خشک و سرد است.
نام های دیگر تمشک توت وحشی یا سه گلی می باشد که در گیلان و مازندارن به آن تمشک شمالی نیز گفته می شود. دقت کنید تمشک با شاتوت متفاوت است مزه این این دو میوه کاملا با هم متفاوت است و خواصی همچون حفظ سلامت قلب و عروق، کمک به رفع کم خونی، ضد سرطان، سلامت چشم، بهبود عملکرد سیستم عصبی از خواص بی شمار این میوه خوشمزه است.
مواد لازم برای تهیه شربت تمشک خانگی
تمشک | 1 کیلو گرم |
شکر | 1.5 کیلوگرم |
آب | 1.5 پیمانه |
گلاب یا عرق بهار نارنج | 1/2 پیمانه |
طرز تهیه شربت تمشک جنگلی
مرحله اول
ابتدا تمشک ها را خوب بشورید برای این کار داخل لگن آب ریخته و آبکش کتید و چند بار این کار را انجام دهید و بگذارید تا خشک شود سپس داخل یک قابلمه ریخته و شکر را لا به لای آن بریزید و 1 ساعت صبر کنید تا شکر حل و آب انداخته شود.
مرحله دوم
قابلمه تمشک را روی حرارت قرار دهید و آب را اضافه کنید و صبر کنید تا بجوشد و کم کم تمشک ها نرم و له شوند وقتی به این مرحله رسید از روی حرارت بردارید و داخل یک صافی یک توری تمیز قرار دهید.
مرحله سوم
با پشت قاشق تمشک ها را فشار دهید تا خوب آب آنها خارج و فقط تفاله در توری بماند سپس آب تمشک بدست آمده را مجدد روی حرارت قرار دهید و هم بزنید و مدام کف روی شربت را بگیرید.
مرحله چهارم
وقتی شربت شروع به غلیظ شدن کرد گلاب را اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا غلیظ شود البته دقت کنید این شربت نباید نه خیلی غلیظ نه خیلی رقیق باشد سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود برای تست غلظت می توانید مواد را بین دو انگشت قرار دهید اگر حالت چسبنده داشت از روی حرارت بردارید و در شیشه ریخت و در یخچال نگهداری کنید.
نکات کلیدی
- اگر بعد از سرد شدن شربت رقیق بود نگران نباشید مجدد روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود.
- میزان شکر به ترشی و شیرینی تمشک های شما بستگی دارد.
- هر چقدر شربت غلیظتر شود ماندگاری بیشتری دارد.
- گرفتن کف روی شربت باعث افزایش کیفیت شربت تمشک در انتها می شود.
- حتما برای صاف کردن از توری نازک استفاده کنید تا دانه های تمشک وارد شربت نشود.
- اگر تمشک ها بعد از مخلوط کردن با شکر به اندازه کافی آب انداخت آب کمتری مصرف کنید.
خیلی خوشمزه س😋😋😋
منم دلم خواستتت
حتما درست کنید و نظرتونو کامنت کنید.