شیربرنج یا شیربا یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که روش تهیه بسیار ساده ای دارد و غذایی است کامل و مقوی. از قدیم خوردن شیربرنج برای افراد مختلف در سنین مختلف توصیه می شد. متخصصان تغذیه نیز بر مصرف آن تاکید دارند و آن را غذایی مناسب برای رشد و استحکام استخوان نوزادان و کودکان می دانند چرا که منبعی غنی از مواد معدنی و ویتامین های مفید برای سلامت بدن است، برای مثال حاوی مقدار زیادی کلسیم و ویتامین های نوع B، به ویژه B2 است.
این شیر برنج ساده برای پوست بسیار مفید است و خاصیت کلاژن سازی به صورت طبیعی دارد . همچنین شیربرنج مقوی معده و دستگاه گوارش است. و با توجه به اینکه هضم سریع و راحتی دارد جایگاه شیربرنج برای نوزاد و همچنین رژیم غذایی او می تواند بسیار اهمیت داشته باشد.
علاوه بر اینها چون ترکیب این دو ماده با توجه به خواص هریک سوخت و ساز بدن را بالا می برد و انرژی ساز است، مصرف شیربرنج برای سرما خوردگی بسیار با اهمیت است.
مواد لازم
برنج | ۲ لیوان |
شیر | ۸ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
خامه | نصف لیوان |
گلاب | به میزان لازم |
پودر پسته | برای تزیین |
طرز تهیه شیربرنج
برای تهیه شیر برنج ساده ابتدا خامه را از یخچال بیرون می آوریم. و می گذاریم تا با دمای محیط سازگار شود. و بعد برنج را در ظرفی می ریزیم و روی آن آب می گیریم. و می گذاریم تا خیس بخورد.سپس آب اضافه برنج را بیرون می ریزیم
و در قابلمه ای برنج را با ۳ لیوان آب می گذاریم روی حرارت ملایم تا آب آن تبخیر شود. و فقط ۱ لیوان آب در آن باقی مانده باشد. پس از آنکه برنج نرم شد و ۱ لیوان از آب در قابلمه مانده بود. و باقی آب تبخیر شده بود. شیر را به برنج اضافه می کنیم.
و صبر می کنیم تا برنج کاملا پخته و باز شود.بعد شکر را در نصف لیوان آب جوش می ریزیم و با قاشق هم می زنیم تا حل شود و بعد به شیر برنج می افزاییم و پیاپی هم می زنیم تا اگر شکر احیانا حل نشده است در این مرحله کاملا حل شود.
سپس گلاب را به مواد می افزاییم و مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا طعم گلاب به کل شیربرنج برسد. اگر بخواهیم به شیر برنج خامه نیز اضافه کنیم بهترین زمان ۵ دقیقه آخر پخت است که کمی از شیر برنج را در کاسه ای می ریزیم.
و می گذاریم تا کمی خنک شود و بعد خامه را به آن اضافه می کنیم. و با هم مخلوط می کنیم و بعد به مواد شیر برنج در قابلمه اضافه می کنیم. و هم می زنیم و پس از ۵ دقیقه حرارت قابلمه را خاموش می کنیم و یک دم کنی روی قابلمه می گذاریم
و ادامه
تا شیر برنج به مدت ۱۰ دقیقه حسابی آماده شود و اصطلاحا جابیفتد. اگر بخواهیم شیر برنج را برای مجلسی آماده کنیم بهتر است کمی خلال بادام را ۱ ساعت جلوتر از پخت شیربرنج در آب بگذاریم تا خیس بخورد. و بعد زمان پخت به آن اضافه کنیم.
اگر بخواهیم شیربرنج قالبی درست کنیم باید بگذاریم تا آب آن کاملا تبخیر شود تا سفت تر بشود. و بعد در قالب می ریزیم و با پشت قاشق خوب فشار می دهیم. و بعد در یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد و بعد در ظرف سرو آن را برگردانیم. سپس می گذاریم تا کمی شیربرنج خنک شود و در ظرف مورد نظر می کشیم و با پودر پسته که تضاد رنگی ایجاد می کند روی آن را تزئین می کنیم.
وای این غذای خوشمزه و سادست به همه دوستان پیشنهاد میشه
ممنون از اینکه این مطلب رو مطالعه کردید.