نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه ای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است و آن را اکسیر سلامت نیز می نامند. این نان باید بخشی از رژیم غذایی باشد چرا که شامل مواد مغذی است که آن را به غذایی مهم و ضروری برای انسان ها می سازد.
از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد. به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود.
نان جو از انواع نان های قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل می داد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» می نامیدند.
مواد لازم برای تهیه نان جو رژیمی خانگی
آرد جو | 1 پیمانه معادل 150 گرم |
آب یا شیر ولرم | 1 پیمانه معادل 200 میلی لیتر |
شکر | 1 الی 2 ق غذاخوری |
پودر خمیر مایه | 7 گرم معادل 1.5 ق مرباخوری |
روغن مایع | 2 الی 3 ق غذاخوری |
نمک | 1/2 ق چایخوری |
جو پرک | به مقدار لازم |
طرز تهیه نان جو رژیمی
مرحله اول
ابتدا آب یا شیر را گرم کرده تا به دمای 50 درجه برسد یعنی در حدی باشد که زمانی انگشت گرمای آن را احساس کند ولی نسوزد سپس 1 ق مربا خوری را داخل آب یا شیر ریخته و هم بزنید سپس خمیر مایه را اضافه کنید و هم بزنید در ظرف را به مدت 7 الی 10 دقیقه بگذارید تا خمیر مایه کف کند.
مرحله دوم
داخل یک کاسه دیگر روغن و شکر و نمک را ریخته سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید و در ادامه آرد جو را نیز ریخته و شروع به افزودن آرد کنید تا جایی که خمیر وسط کاسه جمع شود بهتر است برای هم زدن از قاشق چوبی استفاده کنید.
مرحله سوم
خمیر را به مدت 10 دقیقه خوب ورز دهید تا لطیف شود می توانید برای ورز دادن از استند میکسر استفاده کنیدو یا 100 بار خمیر را به سطح کار بکوبید. خمیر را در کاسه ای که کمی با روغن چرب کردید قرار داده و روی خمیر را به مدت 1 ساعت بپوشانید تا خمیر حجم بگیرد.
مرحله چهارم
پف خمیر را بعد از حجم گرفتن بگیرید سپس به چونه های 100 گرمی تقسیم کنید سپس چونه ها را در سینی فر قرار دهید و کمی با کف دست پهن کنید و روی آن جو پرک یا تخم آفتاب گردان بریزید و در فر از قبل گرم شده به مدت 25 الی 30 دقیقه در دمای 180 قرار دهید تا نان پخته شود. نوش جان
نکات کلیدی
- می توانید خمیر را داخل قالب لوف یا گرد قرار دهید.
- می توانید برای رومال خمیر از کمی مخلوط آرد و آب که کمی روی حرارت گذاشتید استفاده کنید.
- ماندگاری این نان بسیار بالا می باشد.
- بعد از پخت برای اینکه نرم بماند بعد از خارج کردن از فر داخل دستمال تمیز قرار دهید.
- به دلخواه می توانید آرد سبوس دار هم اضافه کنید.
از مطالب بسیار خوبتان سپاسگزارم من با خوندنشون نگرشم نسبت به نان جو تغییر کرد و از این به بعد بیشتر ازش استفاده میکنم
ممنون از وقتی که در اختیار ما گذاشتید
واقعا منم توصیه میکنم حتما نان جو مصرف کنید مخصوصا اونایی که میخوان رژیم لاغری بگیرند واقعا خیلی خوبه من دارم استفاده میکنم واقعا تاثیرشو دارم میبینم. یه کف دست نون جو بخورید کل روز نمیذاره ضعف کنید و گشنتون بشه. اونایی میخوان لاغر بشند حتما نان جو رو جایگزین برنج و بقیه نون ها کنند.
ممنون از وبسایت خوبتون
ممنون از نظر کارشناسانه شما. لطف کردید.