پیراشکی گوشت یک غذای خوشمزه که از سالها پیش وارد فرهنگ غذایی ما ایرانیها شده و طرفداران زیادی پیدا کرده است. انواع دیگری از پیراشکی مانند پیراشکی کرمدار هم وجود دارد که با کرم یا شکلات پر میشوند و در واقع نوعی شیرینی هستند. پیراشکی گوشت یک پیش غذا و فینگرفود بینالمللی است که در آشپزی سنتی اغلب کشورهای دنیا جز خوراکهای محبوب است. برای درست کردن پیراشکی میتوانید از انواع و اقسام گوشت و سبزیجات به علاوه انواع پنیر استفاده کنید.
پیراشکی را بسته به نوع خمیر آن هم میتوان در فر پخت و هم در روغن سرخ کرد.
مواد لازم خمیر پیراشکی
تخم مرغ | 2 عدد |
روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
ماست غلیظ | 1/2 لیوان |
شیر | 1/2 لیوان |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
آرد | 500 گرم |
بکینگ پودر | 1/2 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه خمیر پیراشکی
- تخم مرغ ها و روغن را در ظرفی ریخته، خوب به هم بزنید.
- بکینگ پودر یا جوش شیرین و نمک را در ماست حل کرده و همراه شیر به مخلوط تخم مرغ و روغن اضافه کرده و مخلوط نمایید.
- آرد را کم کم به این مواد بیافزایید و هم بزنید تا مایه خمیر سفت شود . به دست نچسبد.
- خمیر را در کیسه نایلونی ریخته و خمیر را دو ساعت کنار بگذارید تا بماند.
مواد لازم
تخم مرغ پخته | 2 عدد |
گوشت چرخ شده | 350 گرم |
پیاز | 1 عدد |
جعفری ریز شده | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه پیراشکی گوشت
پیاز را خرد کرده و در ماهی تابه ریخته و بر روی حرارت بگذارید تا آب آن تمام شود بعد روغن را به آن اضافه کرده و سرخشان کنید .
گوشت و پیاز سرخ شده را باهم مخلوط کرده و مقداری آن ها تفت دهید.
پس از تغییر رنگ گوشت و سرخ شدنش، رب گوجه را در نصف لیوان آب گرم حل کنید و به گوشت اضافه کنید تا بجوشد و آب آن به خورد گوشت رود سپس از روی حرارت بردارید.
تخم مرغ های آبپز و سفت شده را رنده کرده و به گوشت اضافه نمایید.
جعغری خرد شده، نمک و فلفل و اگر دوست داشتید مقداری پودر سیر به گوشت و تخم مرغ اضافه کرده و همه را با هم مخلوط نمایید و کنار بگذارید.
مقداری آرد بر روی تخته بپاشید و خمیر پیراشکی را خیلی نازک پهن و باز کنید و با دهانه ی لیوانی دایره هایی برش بزنید.
از مایه گوشت پیراشکی مقداری در وسط خمیر ریخته و دو طرف خمیر را به روی هم آورید و بهم بچسبانید تا موقع سرخ شدن باز نگردد.
در ماهی تابه ای گود مقدار زیادی روغن ریخته و پیراشکی گوشت را در روغن بیاندازید تا سرخ وطلایی شوند.
و یا به مدت 45 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد / 350 درجه فارنهایت بپزید
پیراشکی را در دیس چیده و با حلقه های لیموترش و گوجه فرنگی و سبزیجات آن را تزیین نمایید.
نکات قابل توجه
- برای سرخ کردن پیراشکی ها بهتر است از روغن کنجد و یا روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده نمایید تا پیراشکی های شما خوشمزه تر شود.
- یک قاشق چایخوری جوش شیرین معادل ۲ قاشق چایخوری بکینگ پودر می باشد که بهتر از ترکیب این دو برای تهیه خمیر پیراشکی استفاده کنید.
- از خمیرهای آماده نیز می توانید برای طرز تهیه پیراشکی گوشت استفاده نمایید. اما خمیری که خودتان درست کنید بسیار لطیف تر و نرم تر خواهد شد و پیراشکی شما نیز پس از سرخ شدن نرم است.
- زمانی که مواد گوشتی پیراشکی را داخل خمیر ریختید با استفاده ار چنگال لبه های خمیر خوب به هم بچسبانید و یا لبه های خمیر را پیچ بدهید تا در روغن از هم نپاشد.
- سرو کردن پیراشکی همراه سس بسیار لذت بخش و جذاب تر خواهد بود.
- می توانید برای زیباتر شدن پیراشکی قبل از سرخ شدنشان بر روی آن ها مقداری کنجد و خرفه بپاشید و سپس سرخشان کنید.
عااالی ممنون 😋😋😋😋🙏🙏🌹🌹🌹
ممنون از شما دوست خوبم لطفا مارو به دوستاتون معرفی کنین باتشکر
مطالبتون مخصوصا اشپزی و بورس عالیه
ممنون 🌹😉😉
خواهش میکنم نظر لطفتونه. از همراهی شما صمیمانه سپاسگذارم