کلم پلو شیرازی همان گونه که از نامش هم مشخص است یکی از غذاهای با اصالت و سنتی شهر شیراز است که معمولا با روش های متنوعی پخت و تهیه می شود. اما یکی از معمول ترین و معروف ترین روش های آن کلم پلو با گوشت قلقلی می باشد. سبزی های مخصوص و معطری که در تهیه و پخت این غذا استفاده می شود عطر و طعم بی نظیری را در آن به وجود می آورد. به ویژه در زمانی که پلو در حال دم کشیدن است.
مواد لازم
برنج | 3 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
کلم خرد شده | یک عدد کوچک |
پیاز خرد شده | یک عدد متوسط |
نمک و ادویه | به میزان لازم |
روغن | برای سرخ کردن |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کلم پلو
در ابتدای کار کلم که پایه اصلی این غذا می باشد خرد کرده و آن را در ظرفی که در آن مقدار کمی آب ریخته اید بخارپز کنید.
در ظرفی دیگر پیاز را سرخ می کنیم و بعد از آن گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و خوب سرخ می کنیم.
نمک و ادویه و بعد از آن رب را به مواد اضافه می کنیم. مواد به دست آمده را با کلم مخلوط کرده تا سس غذا آماده شود.
برنج را آبکش کرده و مواد سس را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم تا خوب دم بکشد.
نکات مهم
مراقب باشید کلم ها نباید آب بیاندازند و داخل سس آن به هیچ عنوان آب نریزید زیرا باعث بدمزه و بدبو شدن غذا می شود.
در پخت کلم پلو به جای سبزی های تازه میتوانید از سبزی خشک هم استفاده کنید.
اضافه کردن یک قاشق پر لیمو عمانی به مخلوط سبزی و کلم باعث خوش طعم کردن کلم پلو میشود.
از کلم سفید و یا کلم قمری هم می توانید استفاده کنید.
پیاز را قبل از سرخ کردن مقداری نمک بزنید و سپس سرخ کنید تا ترد و خوشمزه شود. بعد این غذای خوشمزه را تزیین کنید.
کلم پلو را بدون گوشت و یا با گوشت مرغ هم درست می کنند.
استفاده از کره و زعفران باعث طعم و عطر بهتر خواهد شد.
کلم پلو را حتما با ادویه پلویی دم کنید.