سوفله (به فرانسوی: Soufflé) نوعی دسر یا پیش غذای سبک است که در اویل قرن هجدهم به وجود آمدهاست. سوفله با افزودن مواد به سفیده تخم مرغ سفت شده و پخت در فر درست میشود.
محبوبیت سوفله در اوایل قرن نوزدهم به سرآشپز فرانسوی ماری آنتون کارم بازمیگردد.
اين پيشغذا در مجموع داراي 1760 كيلوكالري انرژي است و در صورتي كه آن را به 8 قسمت مساوي تقسيم كنيد، به هر نفر 220 كيلوكالري خواهد رسيد.
مواد لازم
پنیر پیتزا | 150 گرم |
تخم مرغ | 5 عدد |
شیر | 2 لیوان |
آرد | 50 گرم |
کره | 50 گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه سوفله فرانسوی
در ابتدای كار فر را روشن كنید تا برای پخت سوفله گرم شود. كره را داخل تابه ریخته و روی حرارت ملایم ذوب كنید.
آرد رابا مقداری نمك مخلوط كرده و 3مرتبه الک كنید تا هوا خورده و سبك شود. سپس آن را كم كم به كره اضافه كرده و مخلوط میكنیم تا به اصطلاح جمع شود.
سپس شیر را اضافه كرده و مدام هم میزینم تا مواد مخلوط شوند. این كار را تا وقتی كه شیر جوش بیاید انجام میدهیم و بعد تابه را از روی حرارت برمیداریم.
تخم مرغ را در ظرفی شكسته و زرده و سفیده های آن را جدا میكنیم و زرده را به مواد تابه اضافه كرده و مخلوط میكنیم.پس از مخلوط کردن تخم مرغ باید سریع پنیر پیتزا را اضافه کنید به طوری كه اضافه کردن زرده تخم مرغ و پنیر با تاخیر زمان بسیار كمی انجام شود.
سفیده های تخم مرغ و اندکی نمک را خوب با همزن بزنید تا خود را بگیرد ، اجازه دهید مایه سوفله خنک شود و به دمای اتاق برسد سپس کم کم سفیده زده شده را به مواد سوفله اضافه کنید و به آرامی با قاشق مخلوط نمائید.
ظرف مناسب و نچسبی را چرب کنید و با مقداری پنیر دیواره های ظرف را بپوشانید سپس مایه سوفله را داخل ظرف بریزید و در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده اید به مدت 45 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد. سپس به صورت داغ سرو کنید.
نکات مهم
- در صورت تمایل مقداری جوش شیرین یا بیكینگ پودر به مواد اضافه كنید تا بهتر پف كنند.
- سوفله ای که در فر قرار دارد مرتب چک کنید چون درجه حرارت فرها متفاوت میباشد ، اگر روی سوفله برشته نشد میتوانید برای 1تا2 دقیقه شعله بالایی فر را روشن کنید
- در نیم ساعت اول پخت در فر را باز نکنید تا پف سوفله تان نخوابد ، اصل یک سوفله خوب به میزان پف آن است.
خیلی خوب و کامل توضیح داده شده ممنونم😉😉😉🌹🌹🌹🌹
ممنون نظر لطف شماست با تشکر از وقتی که در اختیار ما گذاشتید.