پشمک یا (Cotton candy) یک شیرینی پرطرفدار در کل دنیاست که بافتی شبیه به پنبه دارد و از خانواده آبنبات است. پشمک معمولا حاوی مقادیر کمی طعمدهنده یا رنگ خوراکی است و با حرارت دادن و مایعسازی شکر تهیه میشود که معمولا در دستگاه مخصوصی آن را درست میکنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در سال ۱۹۷۸، اولین دستگاه اتوماتیک برای تولید پشمک استفاده شد و از آن زمان، خلاقیتها و نوآوریهای این دستگاه بیشتر و بیشتر میشود.
مواد لازم برای تهیه پشمک خانگی
شکر | 2/5 پیمانه |
آرد ذرت | 2/5 پیمانه |
لیوان | 1 پیمانه |
جوهر لیمو | 1 ق چایخوری |
طرز تهیه پشمک خانگی
مرحله اول
ابتدا یک تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس آرد ذرت را داخل تابه ریخته و مدام هم بزنید تا بوی خامی آرد از بین برود ولی آرد نباید بسوزد و حتما حرارت روی ملایم باشد این مرحله باید 15 دقیقه طول بکشد سپس آرد داخل یک سینی ریخته و پخش کنید تا خنک شود.
مرحله دوم
یک تابه دیگر را روی حرارت قرار دهید و به آن آب و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر ذوب شود و شربت غلیظ شود وقتی به غلظت رسید جوهر لیمو را اضافه کنید و 3 دقیقه دیگر بجوشانید و از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم
یک تکه یخ یا یخ خشک را داخل دستمال قرار دهید و روی آن یک سینی قرار دهید و تابه را روی سینی بگذارید تا مراحل خنک شدن را انجام دهید دقت کنید که مراحل سرد کردن را در قسمت وسط سینی انجام دهید و زیاد به کناره های سینی نمالید چون آب و شکر وقتی سرد میشود سفت شده و به کناره ها می چسبد وقتی آنقدر هم زدید که شکر شکل گرفت ولی دست شما را نسوزاند قابل شکل گیری می باشد.
مرحله آخر
حالا آب و شکری که مثل خمیر شده را به شکل حلقه دربیاورید و داخل سینی آرد بگذارید و هر طرفش را آرد پاشی کنید و از کناره ها کشیده و بزرگ کنید و به شکل 8 انگلیسی بپیچانید و روی هم تا کنید و رویش را آرد بپاشید و به همین صورت 20-30 بار انجام دهید وقتی رشته ها شکل گرفتن آرد اضافی آن را جدا کنید پشمک را به شکل دلخواه شکل دهید.
نکات کلیدی
- اگر در حین کار رشته ها پاره شد مجدد آن ها را بهم وصل کنید و دوباره شکل دهید.
- می توانید پشمک را داخل قالب ریخته و با مغز تهیه کنید.
طرز تهیه کوکی شکلاتی
طرز تهیه زولبیا و بامیه
Cotton candy
_پشمک
این پشمک عالی وخوشمزه بود ممنون😘
نوش جون. ممنون از شما که به ما سر میزنید.
من وقتی شیره قوام میاد و داخل سینی میریزم سریع شکرک میزنه و سفت مبشه و اصلا مثل خمیر نمیشه مشکلش چیه؟
همونطور که دوست عزیز اشاره کردن چاره کار اضافه کردن آبلیمو یا جوهرلیمو هستش.نوش جون
سلام دوستان.اگر خشک میشه باید کمی آبلیمو یا جوهر لیمو بزنید.نه خشک میشه و نه شکرک میزنه
ممنون دوست عزیز بابت نکته ای که بهش اشاره کردید.