برگه زردآلو از میوه زردآلو تهیه می شود که بومی منطقه ی چین است و در حال حاضر تولید کنندگان زردآلو در جهان به ترتیب کشور های ترکیه، ازبکستان، ایتالیا، الجزایر و ایران می باشند. با اینکه زردآلو یک میوه تابستانی با رنگی منحصر به فرد است؛ اما برگه ی آن را در تمامی ایام سال می توان تهیه کرد.
خواص برگه زردآلو
- زردآلو دارای ویتامین های A، C، K و آهن و کلسیم می باشد.
- تقویت کننده بینایی بوده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
- برگه زردآلو خاصیت افزایش اشتها و در نتیجه افزایش وزن را به دنبال دارد. و بوی بد دهان را از بین می برد.
- این میوه ضد سرطان بوده و باعث تامین مقداری از آب بدن در تابستان می شود.
- درمان مناسبی برای کم خونی و یبوست می باشد.
مواد لازم برای تهیه برگه زردآلو
زردآلو | 2 کیلوگرم |
آب | 5 پیمانه |
شکر | 2 پیمانه |
جوهر لیمو | 1 ق چایخوری |
طرز تهیه برگه زردآلو
مرحله اول
ابتدا زرد آلو ها را خوب بشورید و از وسط به دو نیم کنید سپس هسته زردآلو را خارج کنید و داخل آبکش بریزید و اجازه دهید تا خشک شود.
مرحله دوم
آب و شکر را داخل یک ظرف با گنجایش مناسب بریزید و هم بزنید تا دانه های شکر کمی حل شود سپس روی حرارت قرار دهید تا بجوشید و دانه های شکر ذوب شود.
مرحله سوم
جوهر لیمو را نیز به شربت اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه دیگر بجوشد سپس برگه ها زردآلو را اضافه کنید و اجازه دهید زردآلو 4 دقیقه داخل شربت بجوشد و مرتب هم بزنید سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید به مدت 4 دقیقه برگ ها داخل شیره بماند.
مرحله آخر
زردآلو را از شیره خارج کنید و داخل یک آبکش بریزید و بگذارید شربت اضافی آن خارج شود سپس از قبل سینی فلزی را آماده کنید و برگه ها را مرتب با کمی فاصله از هم داخل سینی بچنید سپس به مدت 3 روز مقابل آفتاب قرار دهید تا نرم و شیشه ای شود دقت کنید در طول این 3 روز آنها را زیر و رو کنید و نگذارید زیاد جلو آفتاب بماند وگرنه سیاه و خشک می شود.
نکات کلیدی
- برگه زرد آلو را داخل زیپ کیپ ریخته و در یخچال یا فریرز نگهداری کنید.
- با توجه به آفتاب و شدت آن زردآلو را چک کنید شاید زودتر یا کمتر طول بکشد.
- زمانی که زردآلو ها را داخل شیره می ریزید روی هم نباشند کم کم بریزید تا شیره جذب هم برگه ها شود.
- از زردآلوهای سفت و زرد رنگ استفاده کنید زردآلو له ممکن است سیاه شود.
- جوهر لیمو را حذف نکنید.