آلبالو پلو از جمله قدیمیترین غذاهای ایرانی است که به خصوص در فصل تابستان هواداران فراوانی دارد. جالب است بدانید یکی از راهکارهای قدیمیها برای پیشگیری از گرمازدگی خوردن آلبالو پلو در روزهای گرم تابستان است. آلبالو پلو را به روشهای مختلف و با مواد متنوع میتوانید درست کنید.
مواد لازم
پیاز | ۱ عدد |
برنج | ۴ پیمانه |
شکر | ۲۰۰ گرم |
آلبالوی تازه | ۵۰۰ گرم |
روغن مایع | به اندازه کافی |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
طرز تهیه آلبالو پلو
ابتدا آلبالو ها را تمیز می شوییم و هسته های آن ها بیرون می آوریم. و در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا کمی غلیظ شود. و بعد شکر را به آن می افزاییم و صبر می کنیم تا ۱۰ دقیقه بجوشد. و بعد از روی حرارت بر می داریم و از یک صافی آلبالو ها را رد می کنیم و آب آن را مجددا می گذاریم روی حرارت تا غلیظ تر شود و برای شربت از آن استفاده کنیم.
سپس پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و رنده ریز می کنیم. و آب آن را خوب می گیریم و به گوشت چرخ کرده می افزاییم. کمی نمک،فلفل سیاه و زردچوبه روی گوشت و پیاز می ریزیم و خوب آن ها را ورز می دهیم تا ادویه ها به خورد گوشت برود. کمی از مواد گوشت بر می داریم و بشکل کوفته قلقلی به آن شکل می دهیم. (شبیه یک دایره) تمام مواد را به همین صورت آماده می کنیم.
تابه ای را روی حرارت می گذاریم و کمی روغن داخل آن می ریزیم تا داغ شود و کوفته ها را در آن قرار می دهیم تا سرخ شوند.کوفته ها را در روغن می چرخانیم تا همه طرف آن ها سرخ شود. پس از سرخ شدن کوفته ها آن ها را کنار می گذاریم و در قابلمه ای آب می ریزیم. کمی نمک روی ان می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید و زمانیکه آب جوش امد برنج را می شوییم و داخل آب در حال جوش می ریزیم ابتدا که برنج را اضافه می کنیم آب از جوش می افتد مجددا اما به جوش می آید.
ادامه
برنج را یک بار هم می زنیم و دیگر به آن دست نمی زنیم. ۵ دقیقه بعد مقداری از برنج را از آب بیرون می آوریم و زیر دندان تست می کنیم اگر اطراف برنج نرم بود ولی مغز آن سفت بود زمان آب کشیدن برنج است.
قابلمه برنج را از روی شعله بر می داریم و برنج را در آبکش می ریزیم و کمی آب سرد روی آن می گیریم. قابلمه ای که برای پخت آلبالو پلو انتخاب کرده ایم را روی حرارت می گذاریم و کف آن روغن می ریزیم. اگر تمایل داشتید کف آن نان لواش یا سیب زمینی حلقه شده یا هر چیز دیگری برای ته دیگ می چینیم و کمی از برنج را کف قابلمه می ریزیم و کمی از کوفته ها و آلبالو روی آن می ریزیم و مجددا لایه بعدی برنج و کوفته و آلبالو می ریزیم تا موادمان تمام شود.
نصف لیوان از شربت آلبالو و ۱ قاشق غذاخوری روغن روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم. حرارت را ابتدا زیاد می کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا آلبالو پلو پخته شود. آلبالو پلو آماده شده را در دیس می کشیم و با آلبالو و کوفته آن را تزئین می کنیم.
اگر به ترکیب گوشت چرخ شده و آلبالو تمایل ندارید می توانید به جای آن از مرغ پخته شده و ریش ریش شده استفاده کنید.