ترشی فلفل بیور که به ترشی همدان نیز معروف است برای همگان شهرت دارد. بیوَر یا فلفل همدانی نوعی فلفل است که بیشتر در شهر همدان مصرف می شود و طعم خوب و تندی ملایمی دارد. این نوع فلفل را می توان بصورت خام ، کبابی و … استفاده کرد. در شهر همدان از این فلفل بیشتر برای تهیه ترشی استفاده می کنند. شما هم می توانید این ترشی های خوشمزه را تهیه کنید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.
مواد لازم
فلفل بیور | 1 کیلو |
سرکه | 2 لیوان |
نمک | 2قاسق غذا خوری |
سیر | 1بوته |
آب | به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی فلفل بیور
فلفل بیور
فلفل بیور را خوب بشویید و آبکشی نمایید تا خشک شود.
رفع تلخی ترشی فلفل بیور
در یک قابلمه به مقدار لازم آب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید. وقتی که به جوش آمد، فلفل ها را داخل آب جوش بریزید. ۵ دقیقه زمان دهید تا فلفل بیور ها داخل آب بماند و تلخی اش گرفته شود.
آبکشی فلفل بیور
پس از این مرحله فلفل بیور را آبکشی کنید و در بین دستمال آشپزخانه قرار دهید.
پخت ترشی بیور
در این مرحله فلفل بیور را به همراه ۴ لیوان آب و سرکه به همراه نمک بر روی حرارت گذاشته زمان دهید به مدت ۱۰ دقیقه فلفل بیور پخته شود. قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک شود.
پایان کار
سیرها را پوست گرفته و به فلفل بیور اضافه کنید و فلفل بیور را به همراه آب و سرکه ی پخته شده داخل شیشه بریزید و درب ظرف را ببندید و زمان دهید به مدت ۱۰ روز در یخچال بماند تا ترشی فلفل بیور جا بیفتد و سپس به همراه غذا نوش جان فرمائید.
نکته ها
- برای عطر ترشی فلفل بیور می توانید از نعنا و ترخون استفاده نمائید.
- تخم گشنیز می تواند در عطر ترشی کمک کند.
- سعی کنید خیلی فلفل بیور را نپزید به دلیل اینکه لیز می شود.
- فلفل بیور را می توانید به صورت خام هم در کنار غذا میل فرمائید.