ترشی هویج یکی از ترشی های خوشرنگ و پرطرفدار ایرانی است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای تزیین سفره هم می توان از آن استفاده کرد. این ترشی خوشرنگ باعث زیباتر شدن سفره شما خواهد شد.
مواد لازم
آب | 1 فنجان |
شکر | 1 فنجان |
هویج | 500 گرم |
پیاز سفید | 1 عدد |
نمک | به اندازه کافی |
سرکه سیب | 1فنجان |
زنجبیل تازه | مقدار کمی |
تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه ترشی هویج
برای تهیه ترشی هویج خانگی ابتدا پوست هویج را با پوست کن می گیریم ، سپس هویج ها را می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان برود. در قابلمه ای متناسب مقداری آب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.
هویج ها را روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی درشت یا حلقه حلقه خرد می کنیم و پس از اینکه آب به جوش آمد همگی هویج های خرد شده را داخل آب در حال جوش می ریزیم و پس از ۳ دقیقه هویج ها را آبکشی می کنیم.
در مرحله بعدی پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و هویج ها را نیز روی پیازها می ریزیم. سپس در قابلمه ای کوچک سرکه سیب را می ریزیم و آب،تخم گشنیز و کمی نمک و زنجبیل به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و شکر را کم کم می افزاییم و با قاشق هم می زنیم تا زودتر شکر حل شود و به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن ترکیب سرکه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و ترکیب سرکه را همان طور داغ روی هویج و پیاز می ریزیم
و اجازه می دهیم تا ترشی هویج موادش سرد شود. بعد در شیشه ای کاملا خشک مواد ترشی هویج را می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم و به مدت ۲ روز در جای خنک و خشک نگهداری می کنیم و پس از آن این ترشی لذیذ را نوش جان کنید.