خورش قیمه غذای اصیل و قدیمی ما ایرانی می باشد که از پرطرفدار ترین غذاها است. که بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد و در کنار برنج استفاده می شود. “خورش قیمه” به روشهای مختلفی طبخ می شود. گوشت قیمه معمولاً از راسته یا مغز ران گوسفند یا گوساله تهیه می شود.
برای دیدن طرز پخت خورش قورمه سبزی کلیک کنید.
مواد لازم خورش قیمه
مواد لازم برای جهار نفر می باشد.
لپه | ۲۵۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
روغن مایع | به اندازه کافی |
سیب زمینی درشت | ۲ عدد |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه کافی |
طرز تهیه خورش قیمه
برای تهیه خورش قیمه مجلسی بهتر است حدود ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی لپه ها را در یک کاسه آب بخیسانید. و هر ۳۰ دقیقه یک بار آب شان را تعویض کنید. برای شروع آشپزی پیازها را به صورت ریز خرد کنید. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید.
پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود. سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید. تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در همین حین گوشت را پس از شستشو قطعه قطعه خرد کنید.
در مرحله بعد گوشت را به قابلمه اضافه کنید. و پس از کمی تفت دادن لپه هایی که از قبل خیسانده اید را اضافه کنید. و با دیگر مواد تفت دهید. در این مرحله تفت دادن مواد را تا زمانی که گوشت و لپه سرخ شوند باید ادامه دهید.
زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه به دیگر مواد اضافه کنید. و تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی سرخ شود. این کار علاوه بر اینکه بوی خامی رب را می گیرد باعث می شود خورش رنگ بهتری در پایان پخت داشته باشد.
پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. و با حرارت ملایم اجازه دهید گوشت و لپه به طور کامل بپزند.
حالا هنوز مونده ها
در این مرحله لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید. و به مدت ۱ ساعت در یک لیوان آب قرار دهید. این کار باعث می شود تلخی لیمو عمانی گرفته شود و طعم خورش را تلخ نکند. پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختن لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید. در این مرحله می توانید مقداری نمک و فلفل سیاه هم به خورش اضافه کنید.
حالا باید خورش را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد. پس از اینکه خورش تقریبا آماده شد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید کمی دارچین هم به خورش اضافه کنید. دارچین باعث می شود طعم خورش شبیه به طعم خورش های نذری شود.
پس از اضافه کردن زعفران خورش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. در مرحله پایانی باید سیب زمینی را آماده کنید. برای این منظور سیب زمینی ها را به صورت خلالی یکدست خرد کنید. و با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها پاک شود.
در مرحله بعدی سیب زمینی ها را آبکشی کنید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. اجازه دهید روغن به حد کافی داغ شود سپس سیب زمینی ها را درون روغن سرخ کنید.
پس از اینکه سیب زمینی ها را سرخ کردید آنها را کنار بگذارید تا خورش کاملا آماده شود. پس از اینکه خورش به خوبی جا افتاد آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید. در پایان خورش قیمه را با برنج سرو کنید.
نکات
- می توانید مقدار کمی گلاب به طرز تهیه خورشت قیمه اضافه کنید تا خوش عطر شود.
- برای خوشمزه تر شدن پیاز داغ خورش را زیاد کنید.
- بعضی افراد داخل “خورش قیمه” از آلوچه خشک استفاده می کنند شما هم دوست داشته باشید می توانید از چند عدد آلوچه استفاده کنید.