آشپزی

طرز تهیه شامی کباب

طرز تهیه شامی کباب | شمسی خانوم

شامی کباب یا همان کتلت گوشت و سیب زمینی یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و محبوب ایرانی است که علاوه بر ایران در افغانستان و هند نیز پخته می‌شود. شامی کباب را اکثر مردم با کتلت به اشتباه یکی می دانند. اما این دو غذا با یکدیگر فرق دارند. در شامی کباب از سیب زمینی و گوشت استفاده می‌شود، اما در طرز تهیه کتلت فقط از سیب زمینی استفاده می‌شود.

مواد لازم شامی کباب برای 4 نفر

گوشت چرخ کرده 300 گرم
سیب زمینی متوسط 2 عدد
پیاز بزرگ 1 عدد
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
گوجه فرنگی 4 عدد
روغن مایه به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه شامی کباب

مرحله اول

ابتدا سیب زمینی ها را با رنده ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید. در ادامه پیاز را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید ، سپس به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را در مرحله بعد به کاسه اضافه کنید.

مرحله دوم

مواد را مانند مایه کباب کوبیده کمی مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و مجددا مواد را به مدت دو دقیقه ورز دهید تا کاملا یکدست و منسجم شوند.اضافه کردن تخم مرغ به مایه شامی کباب اجباری نیست ، البته در صورتی که متوجه شدید مایه شامی کباب شما منسجم نیست و چسبندگی ندارد بهتر است یک تخم مرغ به آن اضافه کنید تا در زمان سرخ کردن ، کتلت ها از هم باز نشوند.

مرحله سوم

اگر برای درست کردن شامی کباب عجله ندارید یک نایلون روی درب کاسه بکشید و آنرا به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا به اصلاح عامیانه بیات شود. البته اگر عجله دارید می توانید پس از آماده شدن مایه کتلت آنرا بلافاصله سرخ کنید.

مرحله آخر

برای سرخ کردن کتلت ها یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد مقداری از مایه کتلت را با دست بردارید و مانند کوکو سیب زمینی شکل دهید سپس با انگشت وسط آن را سوراخ کنید و در تابه بیندازید. پس از اینکه یک سمت کتلت ها سرخ شد آنها را برگردانید تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. پس از آماده شدن کتلت ها گوجه فرنگی ها را هم از وسط نصف کنید و در روغن سرخ کتید ، سپس غذا را به همراه برنج یا نان سرو کنید.

نکات کلیدی

  • سیب زمینی برای چسبندگی بیشتر اضافه شده است می توانید به صورت خام یا آبپز داخل این شامی کباب استفاده کنید.
  • به دلخواه می توانید مقداری فلفل دلمه رنده شده نیز به مواد شامی اضافه کنید.
  • گرفتن آب پیاز و سیب زمینی باعث چسبندگی می شود در این صورت نیاری به افزودن تخم مرغ نیست.
  • می توانید 1 ق غذاخوری آردنخود بریزید و 1 ق غذا خوری پودر سوخاری بریزید تا شامی شما ترد تر شود.
  • بهتر است از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید شامی کباب شما طعم لذیذی داشته باشد می توانید 1 ق غذاخوری آبلیمو تازه داخل مواد شامی بریزید.
  • بهتر است برای سرخ کردن شامی کباب از روغن سرخ کردنی استفاده کنید تا کمتر جذب شود.
  • به دلخواه می توانید کمی سبزی معطر داخل شامی کباب بریزید.

طرز تهیه شامی نخودچی
طرز تهیه کتلت مرغ زعفرانی
Shami_kebab
شامی_کباب

شامپو رزماری بیوآکوا تقویت کننده و ضد ریزش مو 250 میل

129,000 تومان
افزودن به سبد خرید
فروخته شده:190
باقی مانده:10
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “طرز تهیه شامی کباب

  1. سارا گفت:

    کتلت😋😋خیلی خوشمزه س
    مخصوصا بانون

    1. مدیر گفت:

      بله بله یکی از غذاهای عالی و خوشمزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *