چیکن کوردن بلو غذایی خوشمزه با طعمی منحصر به فرد است که برای اولین بار در سوئیس تهیه شد. بعید نیست اگر این غذای اروپایی را نشناسید. اما اگر یک بار امتحانش کرده باشید، بدون شک شیفته ی آن هستید.
معنی کوردن بلو در زبان فرانسه روبان آبی است اما در واقع نوعی شنیسل است. کوردن بلو با گوشت قرمز و یا مرغ تهیه می شود که درون گوشت را با ورقه های کالباس و پنیر پر می کنند. البته اگر سینه مرغ شما خرد شده است (مثلا فیله یا تکه های مرغی که برای جوجه فریز کرده اید) هم میتوانید نوع دیگری از این غذا را تهیه کنید.
اطلاعات مواد مغذی
کالری | 419 کیلو |
چربی | 19.4 گرم |
کربوهیدرات | 12.6 گرم |
پروتئین | 46.1 گرم |
مواد لازم
سینه مرغ بدون استخوان | 2 عدد ( هر کدوم تقریبا 200 گرم) |
پنیر گودا یا چدار ورقه ای | 4 الی 6 عدد |
ژامبون | 4 الی 6 عدد (حدود 120 گرم) |
سس خردل | 4 قاشق چایخوری |
تخممرغ بزرگ | 1 عدد |
آرد | 1/2 پیمانه |
آرد سوخاری | 1 پیمانه |
پودر سیر | 1/4 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
مواد لازم سس قارچ
قارچ | 200 گرم |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
پیاز | 1 عدد |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
ترخون | 1 قاشق چایخوری |
آب مرغ | 1/2 پیمانه |
جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
خامه | 1/2 پیمانه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه چیکن کوردن بلو
ابتدا سینه مرغ را از طول به دو قسمت تقسیم میکنیم. هر قسمت رو بین دو تا کیسه یا سلفون قرار میدیم و با بیفتک کوب میکوبیم تا نازک بشه و تقریبا ضخامتش ۶ میل بشه. بعد کیسه رویی رو بر میداریم و دو طرف مرغ رو نمک و فلفل میزنیم و یک طرف اون رو سس خردل میزنیم و بسته به سایز مرغ یک یا دو ورق ژامبون و پنیر میزاریم و با همون سلفون زیری شروع به رول کردن میکنیم و خوب با سلفون کیپ میکنیم .همه رو به همین صورت آماده میکنیم و به مدت نیم ساعت داخل یخچال میذاریم.
آرد ، تخم مرغ و آرد سوخاری رو هر کدوم در یک ظرف میریزیم و پودر سیر رو به آرد سوخاری اضافه میکنیم. حالا کوردن بلوها رو اول تو آرد سفید بعد در تخم مرغ و در آخر در آرد سوخاری میغلتونیم و در روغن داغ روی حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلایی بشه و روی حوله کاغذی میزاریم تا روغن اضافیش گرفته بشه.
در همان زمان که چیکن کوردن بلو در حال آماده شدن است میتوانید سس قارچ را آماده کنید.
طرز تهیه سس قارچ
برای تهیه سس قارچ یک ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و در آن مقداری کره بریزید تا ذوب شود. قارچ خرد شده را اضافه کنید و به قدری تفت دهید تا آب قارچ گرفته شود. سپس پیاز و سیر خرد شده را به همراه مقداری ترخون در ماهیتابه بریزید و با هم تفت دهید.
پس از چند دقیقه، آرد را روی مواد سس قارچ الک کنید و بهم بزنید. سپس آب مرغ را به همراه نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید سس قارچ شما به جوش بیاید. وقتی سس قارچ مدتی جوشید و غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید. حالا جعفری خرد شده و خامه را به سس قارچ اضافه کنید و بهم بزنید.
غذا حاضر است میتوانید با انواع سالاد و یا ترشی مورد علاقه تان سرو کنید. نوش جان.
نکات کلیدی
- در تهیه کوردن بلو با فیله مرغ میتوانید از هر نوع پنیری که مایل هستید، استفاده کنید. اما با پنیر چدار بهتر و خوشمزه تر خواهد بود. برای هر فیله ی مرغ تقریبا 50 گرم پنیر کافی است.
- روش دیگری برای تهیه کوردن بلو مرغ این است که فیله های مرغ را مانند روش تهیه مرغ سوخاری، در تخم مرغ، آرد و آرد سوخاری بغلتانید و بعد با 180 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید.
- برای طعم دهی بیشتر به فیله های چیکن کوردن بلو میتوانید به آرد سوخاری، بیسکوییت کراکر خرد شده نیز اضافه کنید و فیله ها را در آن بغلتانید.
- طرز تهیه کوردن بلو مرغ را میتوانید به هر شیوه ای که راحت هستید تغییر دهید. برای مثال اگر روش گفته شده برایتان سخت است میتوانید پنیر را در میان کالباس قرار داده و رول کنید یا برای این که از خلال دندان یا نخ آشپزی استفاده نکنید؛ میتوانید فیله های مرغ را از بالا برش داده و کالباس ها را در آن قرار دهید.
ممنون از معرفی غذاهای خوشمزه🌹🌹
ممنون نظر لطفتونه