کباب ترکی یا دونر کباب یکی از معروف ترین غذاهای کشور ترکیه است که به خاطر طعم خوبش در سراسر جهان فراگیر شده است. محبوبیت این کباب در ترکیه مانند محبوبیت ساندویچ فلافل در کشورمان است که در هر شهری دکه های خیابانی آنرا می بینیم.
کباب ترکی در دو نوع کباب ترکی گوشت و کباب ترکی مرغ عرضه می شود. البته شما می توانید مخلوط این دو کباب را نیز سفارش دهید. جالب است بدانید بیشترین طرفداران این کباب بعد از ترکیه در کشور آلمان هستند.
بهتر است این کباب ترکی لذیذ روی آتش پخته شود اما پخت آن درون تابه نیز مانعی ندارد.
مواد لازم
گوشت بره چرب | 600 گرم |
پیاز متوسط سفید | نصف |
جعفری ایتالیایی ریز خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز ترکیه ای یا فلفل حلب | 2 قاشق چای خوری |
زیره آسیاب شده | یک و نیم قاشق چای خوری |
نمک | یک و نیم قاشق چای خوری |
سیر بزرگ رنده شده | 3 حبه (1 قاشق چای خوری) |
سماق | 1 قاشق چایخوری |
رب فلفل قرمز ترکیه ای | 1 قاشق چایخوری (اختیاری) |
فلفل سیاه تازه آسیاب شده | ½ قاشق چای خوری |
گوجه فرنگی بزرگ | 2 عدد |
دارچین ساییده شده | مقدار کمی |
روغن گیاهی | برای گریل کردن |
طرز تهیه کباب ترکی
در یک کاسه بزرگ گوشت بره، پیاز، جعفری، فلفل حلب، زیره، نمک ، سیر، سماق، رب فلفل قرمز، فلفل سیاه و دارچین را اضافه کنید. با دستان تان خوب این مواد را ورز دهید تا به خوبی ترکیب شوند. گوشت را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر کدام از قسمت ها را به دور سیخ کباب تان قالب بزنید.
سیخ کباب ها را به یک ظرف بزرگ منتقل کنید و حداقل 2 ساعت یا حداکثر یک شب در یخچال قرار دهید.
یک توری گریل را روی حرارت زیاد گرم کنید و میله های آن را به روغن آغشته کنید. در همین حین، گوجه فرنگی ها را با دقت روی 2 سیخ جداگانه سوار کنید و کنار بگذارید.
وقتی توری داغ شد سیخ های کباب را روی آن قرار دهید تا شروع به پختن کنند. دقت کنید که هر چند دقیقه یک بار سیخ ها را بچرخانید و تا زمانی که به خوبی گریل شوند این کار را ادامه بدهید.
پس از اینکه کباب ها کامل پختند، آن ها را به یک بشقاب تمیز که از قبل داخل آن نان چیده اید، منتقل کنید و بگذارید چند دقیقه بمانند.
در همین حین، گوجه فرنگی های سیخ کشیده شده را روی توری گریل بگذارید و اجازه بدهید خوب سرخ شوند، برای نرم شدن و پختن کامل گوجه ها چیزی حدود 5 دقیقه زمان لازم است.
پس از آماده شدن گوجه ها، آن ها را به دیس کباب ها منتقل کرده و سرو کنید.
وای سلام
خاطراتم زنده شد رفته بودیم ترکیه همش گیر داده بودیم این غذا بس خوشمزه بود حیف دیگه سخته با این هزینه ها
سلام ما هم خوشحالیم خاطراتون رو تونستیم زنده کنیم
ایشالله زودتر برید و بتونید با خوردن این غذا در ترکیه بتونید خاطرات گذشتتون رو به صورت واقعی زنده کنید.