طرز تهیه آش رشته

آش رشته یکی از آشناترین آش‌های ایرانی است که علاوه بر وجه سنتی آن در بسیاری از مراسم مذهبی به عنوان خوراک از آن استفاده می‌شود.

آشی که تقریبا در تمام مناطق ایران از آن استفاده می‌شود و جایگاه خاصی در وعده‌های غذایی گوناگون و فصول متفاوت سال‌ دارد. این آش از استفاده به عنوان عصرانه و ناهار گرفته تا استفاده در سفره‌های نذری و افطاری، از دعاخوانی و آرزوی بازگشت به سلامت مسافرانمان با پخت آش پشت پا گرفته تا کاسه‌های آش خاص نذری برای برآورده شدن دعاهایمان، جایگاه خود را‌ دارد.

طرز تهیه چهار سوپ خانگی

مواد لازم

نخودیک پیمانه
لوبیا چیتینصف پیمانه
لوبیا سفیدنصف پیمانه
عدسیک پیمانه
سبزی آشی۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ۲ عدد
سیر۶ حبه
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
کشکبه اندازه کافی
رشته آشبه اندازه کافی
روغن مایعبه اندازه کافی
نمک ، فلفل و زردچوبهبه اندازه کافی

طرز تهیه آش رشته

مرحله اول

از شب قبل حبوبات را بخیسانید تا علاوه بر اینکه نفخ شان رفع شود راحت تر پخته شوند. برای شروع آشپزی ابتدا نخود ، لوبیا چیتی و لوبیا سفید را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید. و روی حرارت قرار دهید تا به طور کامل بپزند.

مرحله دوم

در حین پختن حبوبات یکی از پیازها را خرد کنید. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید. و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.

مرحله سوم

پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا با ادویه ها یکدست شود. پس از اینکه حبوبات به طور کامل پختند آنها را به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید. و با پیاز کمی تفت دهید.

مرحله چهارم

چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. در ادامه عدس را به قابلمه اضافه کنید. و حدود یک ساعت صبر کنید تا عدس هم به طور کامل پخته شود. پس از اینکه عدس به طور کامل پخت سبزی آشی را پاک کنید و بشویید.

مرحله پنجم

سبزی آشی را خرد کنید. ( توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی ریز خرد کنید. ) و به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله نباید دیگر درب قابلمه را به طور کامل ببندید زیرا بستن درب قابلمه باعث می شود که سبزی آش بد رنگ شود.

مرحله ششم

پس از اینکه سبزی آش به طور کامل پخت رشته آش را اضافه کنید. تا رشته هم پخته شود و جا بیفتد. در این مرحله می توانید کشک را هم به آش اضافه کنید. و به خوبی با دیگر مواد مخلوط کنید. بعد از اضافه کردن رشته ، نمک را اندازه کنید.

مرحله آخر

در حین جا افتادن آش، سیر و نعناع داغ و پیاز باقیمانده را به ضورت جداگانه با مقداری روغن تفت دهید. در صورت تمایل می توانید نیمی از سیر داغ و نعناع داغ را به آش اضافه کنید. در پایان پس از آماده شدن آش آنرا با نعناع داغ ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین کرده و سرو کنید.
آش
آش_رشته
طرز تهیه رشته پلو