ترشی گردو را باید در فصل بهار تهیه کنید. در اردیبهشت یا خرداد ماه زمانی که چغاله های گردو تا حدی رشد کرده اند که هنوز داخل آنها سفت نشده است باید دست به کار شوید. اندازه آنها تقریبا اندازه یک فندق است. برای آنکه مطمئن شوید چغاله ها مناسب برای ترشی انداختن هستند یکی از آنها را برش دهید و مطمئن شوید که پره های آن هنوز نرم است.
طبیعتا شرایط آب و هوایی منطقه نیز یک عامل تعیین کننده است. با توجه به اینکه گردوهای محل سکونت شما چه زمانی می رسند باید نسبت به تهیه ترشی گردو، اقدام کنید. نباید دست دست کنید. اگر دیر بجنبید ممکن است گردوها سفت شوند.
مواد لازم برای تهیه ترشی گردو
چغاله گردو | 1 کیلوگرم |
ترخون | 100 گرم |
سیر | 6 حبه |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق مرباخوری |
سرکه | 2 لیتر |
شکر | 1/2 لیوان |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
ادویه مخصوص ترشی | 2 قاشق چایخوری |
طرز تهیه ترشی گردو با پوست
مرحله اول
ابندا گردو ها را داخل آب جوش گذاشته و اجازه دهید تا 5 دقیقه بجوشد بعد آبکش کنید. این کار را 3 بار تکرار کنید تا تلخی پوست گردو گرفته شود. اگر گردوها خیلی ریز بودن دو بار جوشاندن کافیست نباید گردو ها نرم شوند. حالا گردو ها را داخل آب سرد ریخته و 2 روز زمان دهید و در طول این دو روز چند بار آب گردو را عوض کنید حالا گردو آماده ترشی انداختن است.
مرحله دوم
داخل قابلمه مناسبی سرکه و نمک ریخته و روی حرارت می گذاریم زمانیکه به جوش آمد گردو ها را داخل این محلول 3 دقیقه بجوشانید و از داخل سرکه داغ خارج کنید.
مرحله آخر
حالا گردو ها را داخل شیشه ریخته و لابه لای گردو ها سیر و ترخون می گذاریم. در نهایت فلفل، شکر و ادویه ترشی را با سرکه مخلوط کرده و روی گردو ها می ریزیم. حالا درب شیشه را محکم بسته و در جای خنک و کم نور می گذاریم ترشی بعد از ده روز آماده است بعد از باز کردن درب ترشی شیشه ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
نکات کلیدی
- بعد از گذشت زمان تلخی گرفتن گردو را بچشید نباید تلخی داشته باشد.
- از چند برگ نعنا هم میتوانید داخل ترشی گردو استفاده کنید.
- شیشه ترشی باید کاملا خشک و تمیز باشد.
- قبل از بستن درب شیشه یک لایه پلاستیک قرار دهید تا امکان ورود هوا به داخل شیشه را بگیرد.
خیلی جالب بود تا حالا ترشی گردو ندیده بودم
ممنون عالی بود
بله درست کنید عالی میشه