خانومانه

طرز تهیه آش بلغور

طرز تهیه آش بلغور | شمسی خانوم

آش بلغور یکی از آش های سنتی ایران است. که به خاطر استفاده از بلغور گندم و حبوبات و سبزیجات و گوشت غذای فوق العاده کاملی به شمار میرود. این موضوع به علاوه طعم بی نظیر آن، باعث شده طرفداران بسیاری داشته باشد.

طرز تهیه خورش بادام کرمانشاهی

مواد لازم

نخود نصف پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
ماش نصف پیمانه
بلغور گندم یک پیمانه
سبزی آش یک کیلوگرم
پیاز یک کیلوگرم
نعناع خشک به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
عصاره قلم یا گوشت در صورت تمایل

طرز تهیه آش بلغور

نخود و لوبیا را با هم و عدس و ماش را با هم از روز قبل خیس می کنیم. در طول این زمان چند بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ حبوبات کم شود. سپس آن را جداگانه می پزیم تا کاملا نرم شوند ولی شکل خود را حفظ کنند.

بلغور گندم را پاک کرده و می شوییم و با کمی آب گرم برای مدت یکی دو ساعت خیس می کنیم.

پیازها را خلالی خرد کرده و با کمی نمک و زردچوبه سرخ می کنیم تا طلایی رنگ و ترد شوند.

سبزی آش ما مخلوطی از تره، گشنیز، جعفری و اسفناج یا برگ چغندر است. آن را پاک کرده، ضدعفونی کرده و می شوییم. سپس کمی خرد می کنیم. لازم نیست سبزی را خیلی ریز خرد کنیم.

قابلمه ی مناسبی را روی حرارت قرار می دهیم و تا نصف آب می ریزیم. وقتی به جوش آمد، بلغور گندم، سبزی، حبوبات پخته شده و دو قاشق زردچوبه می ریزیم. سپس اجازه می دهیم با حرارت متوسط دو ساعت بجوشد و کاملا پخته شود.

در این مرحله اگر از آب قلم استفاده کنیم، طعم آش بلغور ما بسیار بهتر شده و مغذی تر می شود.

وقتی آش ما غلیظ شد، باید هر چند دقیقه یکبار آن را هم بزنیم تا ته نگیرد.

نمک غذا را اندازه می کنیم و چند قاشق پیاز سرخ شده به آن اضافه می کنیم.

نعناع خشک را کمی می ساییم و به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ می کنیم.

حرارت را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم ده دقیقه در قابلمه بسته بماند تا کمی جا بیفتد.

برای تزیین روی آش از پیاز داغ و نعناع داغ استفاده می کنیم و همراه کشک سرو می کنیم.

آش بلغور خوشمزه و بسیار مغذی آماده است.

نکات مادرانه

در صورت تمایل می توانیم از قرص گوشت به جای آب قلم استفاده کنیم.

میتوانیم به جای نعناع از سوسن عنبر استفاده کنیم. سوسن عنبر از خانواده ی نعناع و پونه است. شبیه نعناع و با عطری ملایم. این سبزی برای کسانی که معده درد دارند بسیار مناسب است.

آش
آش بلغور

طرزتهیه خورش قورمه سبزی

شامپو رزماری بیوآکوا تقویت کننده و ضد ریزش مو 250 میل

129,000 تومان
افزودن به سبد خرید
فروخته شده:190
باقی مانده:10
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

4 دیدگاه در “طرز تهیه آش بلغور

  1. ستاره گفت:

    وای عالی و خوشمزه
    👌👌👌

    1. مدیر گفت:

      نوش جون. ما رو به دوستاتون معرفی کیند.

  2. امیر گفت:

    ممنون ازوبسایت عالی و نکات اموزنده
    👍👍👍👍👍

    1. مدیر گفت:

      ممنون از شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *