شله زرد قالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی نظیر برنج و خلال بادام و زعفران مقوی است و همچنین دارای طعم بی نظیر و متفاوتی است. برای تهیه این دسر می توانید از انواع قالب های ژله استفاده نمایید.
مواد لازم برای تهیه شله زرد قالبی مجلسی
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
شکر | 2 پیمانه |
زعفران | به مقدار لازم |
گلاب | 1/2 پیمانه |
خلال بادام | به مقدار لازم |
کره | 30 گرم |
هل ساییده شده | 1/2 ق چایخوری |
طرز تهیه شله زرد قالبی
مرحله اول
برنج را بهتر است از شب قبل با کمی زعفران و گلاب خیس کنید تا عطر و بوی بهتری داشته باشد سپس داخل قابلمه ریخته و به آن 2 پیمانه آب جوش اضافه کنید و حرارت را متوسط کنید تا به جوش بیاد.
مرحله دوم
برنج را کمی هم بزنید تا کم کم شکفته و نرم شود در ادامه بادام را که از قبل با کمی گلاب خیس کردید اضافه کنید و هل را نیز بریزید و صبر کنید تا برنج بجوشد وقتی جوشید زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و هم بزنید تا برنج خوش رنگ شود.
مرحله سوم
بگذارید کمی زعفران رنگ باز کند سپس شکر را بریزید و هم بزنید تا دانه شکر ذوب شود و اجازه دهید تا کاملا آبش تمام شود چون قرار است به صورت قالبی خارج شود نباید آب اضافه داشته باشد.
مرحله آخر
گلاب و کره را اضافه کنید و حرارت را خیلی کم کنید روی درب قابلمه دمکنی قرار دهید و برای 30 دقیقه شله زرد را دم بگذارید تا خوب جا افتاده و غلیظ شود سپس از قبل قالب را کمی چرب کرده و شله زرد را داخل قالب بریزید و به مدت 6 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سفت و خوب خودش را ببندد در انتها دور تا دور قالب را با چاقو آزاد کنید سپس شله زرد را برگردانید و به دلخواه تزئین کنید.
نکات کلیدی
- اگر تمام مراحل بالا را به دقت انجام دهید شله زرد قالبی خارج می شود ولی اگر دوست دارید می توانید قبل از افزودن گلاب 2 ق غذا خوری ژلاتین را که با آب سرد مخلوط کردید و اسفنجی شده است را بریزید و هم بزنید.
- می توانید برای خوشمزه شدن شله زرد 1/2 ق چای خوری دارچین نیز اضافه کنید.
- شله زردی جا افتاده است که بعد از پخت آب نندازد.
- صبر کنید تا آب آن کاملا کشیده شود تا به صورت قالبی خارج شود.
خیلی عالی بود ممنون از اموزش خوبتون🙏🌹
سلامت باشبن. نوش جون