مربای آلبالو یکی از محبوبترین انواع مرباهای تابستانی است که اتفاقا در تمام روزهای سال در وعده صبحانه و در برخی شهرها با برخی غذاها مصرف میشود. طرز تهیه مربا آلبالو خانگی بدون کپک و نیز نکات مهم پخت مربای حرفهای را اینجا بخوانید.
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو خانگی
آلبالو | 1 کیلوگرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
جوهر لیمو | نوک ق چایخوری |
طرز تهیه مربای آلبالو
مرحله اول
آلبالو ها را خوب بشورید و داخل یک لگن آب قرار دهید و چندین بار آبکش کنید تا تمیز شود سپس به دلخواه با کمک یک نی یا هسته گیر آلبالو می توانید هسته آن را جدا کنید اگر دوست ندارید هسته را خارج کنید فقط بعد از شستن آبکش کنید.
مرحله دوم
بعد از خشک شدن آلبالو آن ها را داخل قابلمه ای که قرار است پخت مربا داخلش انجام شود بریزید و لا به لای آلبالو شکر را بریزید و درب قابلمه را بگذارید و به مدت 24 ساعت بگذارید داخل یخچال تا آب بی اندازد.
مرحله سوم
بعد از گذشت 24 ساعت مربا آب انداخته و شکر ذوب شده اگر خیلی شکر آب ننداخته بود می توانید 1 پیمانه آب بریزید سپس روی حرارت ملایم بگذارید تا کم کم شروع به جوشیدن کند مدام کف روی مربا را بگیرید تا در انتها مربای شفاف داشته باشید.
مرحله آخر
میزان پخت آلبالو ها به سلیقه شما بستگی دارد که چقدر دوست دارید له شوند در واقع باید 3/2 حجم اولیه شود و به غلظت مناسب برسد و در انتها جوهر لیمو را برای اطمینان از کپک نزدن مربا ریخته و کمی که تست کردید و غلیظ شده (برای تست کردن کمی از شهد مربا را داخل یک نعلبکی که از قبل در یخچال گذاشتید و خنک شده بریزید و تکان دهید اگر خیلی روان نبود و به سختی حرکت کرد یعنی به غلظت رسیده) سپس از روی حرارت برداشته تا خنک شود و بعد در ظرف شیشه ای تمیز بریزید.
نکات کلیدی
- شاید شما بتوانید مربای آلبالو را با آلبالو های یخ زده یا فریزری نیز تهیه کنید ولی طعم و رنگ آلبالو تازه بسیار فرق دارد.
- بجای جوهر لیمو از کمی آبلیمو تازه نیز می توانید استفاده کنید.
- میزان افزودن شکر به ترشی و شیرینی آلبالو های شما بستگی دارد می توانید کم و زیاد کنید.
- درب مربا را در حین پختن نبسته تا سیاه نشود.
- ظروف لعابی بهترین گزینه برای تهیه مربا می باشند.
- کم و زیاد کردن حرارت باعث از دست دادن کیفیت و رنگ مربا می شود پس با یک شعله متوسط و ملایم بگذارید تا پخته شوند.
- اگر مربا به غلظت نرسد کپک می زند.
- شیشه باید کاملا تمیز و عاری از هرگونه چربی باشد و اصلا از قاشق چرب برای ریختن مربا در شیشه ها استفاده نکنید.
- رنگ مربا کاملا به کیفیت آلبالویی که استفاده می کنید بستگی دارد.
طعمش عالی میشه😋😋
بله یکی از مرباهای عالی و خو شمزه و صد البته پرطرفدار
خیلی عالی
👌👏👏
ممنون