آشپزی

طرز تهیه سرکه انگور

طرز تهیه سرکه انگور | شمسی خانوم

سرکه انگور طبیعی بر اثر تخمیر الکل انگور به وسیله یک نوع قارچ به نام میکودرمااستى به وجود مى ‏آید. برای درست کردن ترشی های متفاوت چه ترشی سنتی و چه ترشی فوری مدرن اونچه بیشتر کاربرد داره ترشی سرکه انگور است که به راحتی می توان از فروشگاه های مواد غذایی تهیه کرد؛ اما از اونجایی که خوردن مواد غذایی خونگی از سلامت و کیفیت بالاتری برخورداره قطعا سرکه انگور خونگی هم لذیذتره و هم پرخاصیت و سالم تر.

مواد لازم برای تهیه سرکه انگور خانگی

انگور 2 کیلو
نخود 2 ق غذاخوری
آب 6 لیتر
بلغور گندم 2 ق غذاخوری
نمک 6 ق غذاخوری

طرز تهیه سرکه انگور خانگی

مرحله اول

ابتدا دانه های انگور را جدا کنید و خوب بشورید و روی یک پارچه تمیز ریخته تا کاملا خشک شود. سپس دانه های انگور را داخل یک دبه می ریزیم و آب را اضافه می کنیم باید در حدی آب بریزید که روی انگور ها را بپوشاند.

مرحله دوم

نخود و بلغور را اضافه کنید سپس روی دبه سر یک پارچه تمیز و یا لاستیک تمیز انداخته و در دبه را محکم کنید. و برای مدت 20 روز در دمای 25 درجه و تاریک قرار دهید تا به حالت تخمیر برسد و باکتری‌ها فعال شوند.

مرحله سوم

در روزهای اول حتما دبه سرکه انگور را زیر و رو کنید و برای روز های بعد فقط هفته ای یک بار این کار انجام دهید. بعد از گذشت 20 روز آب داخل دبه را جدا کنید و تفاله های انگور را داخل یک آبکش ریخته و خوب فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود سپس آب بدست آمده را به مایع قبلی اضافه کنید و نمک بزنید.

مرحله چهارم

حالا در ظرف مورد نظر را زیاد کیپ نکنید باید در حدی باشد که هوا رد و بدل شود. این دبه را بمدت 30 الی 50 روز در همان دمای قبل و تاریک نگهداری کنید و دیگر نیاز به همزدن ندارید.

مرحله آخر

بعد از گذشت زمان مورد نظر داخل یک آبکش کیسه نخی و یا پارچه تنظیف بکشید و زیر آن یک لگن قرار دهید و سرکه را از پارچه عبور دهید تا اگر تفاله مانده باشد کاملا صاف شود. سرکه انگور خانگی ما حاضر است آن را داخل ظرف های تمیز ریخته و نگهداری کنید.

نکات کلیدی

  • حتما دما باید 25 درجه باشد تا عمل تخمیر انجام شود اگر کمتر باشد عمل تخمیر انجام نمی شود و اگر بیشتر باشد کپک می زند.
  • حتما از ظرف های شیشه ای برای نگهداری سرکه انگور استفاده کنید.
  • از هر رنگ انگوری که استفاده کنید همان رنگ سرکه خواهید داشت.
  • می توانید دانه های انگور را در ابتدا قبل از ریختن در دبه با غذاساز له کنید.
  • افزودن نخود و بلغور باعث ایجاد تخمیر کافی می باشد.
  • حتما برای اینکه کیفیت سرکه انگور خانگی خوب باشد از آب جوشیده که خنک شده استفاده کنید.
  • هر چقدر انگور شما شیرین و سالم تر باشد سرکه انگور با کیفیت تری خواهید داشت.
  • نور باعث تغییر رنگ سرکه خانگی و فاسد شدن آن می شود.

طرز تهیه سرکه سیب
شنایی با خواص عرق آویشن
Vinegar
سرکه

شامپو رزماری بیوآکوا تقویت کننده و ضد ریزش مو 250 میل

129,000 تومان
افزودن به سبد خرید
فروخته شده:190
باقی مانده:10
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *