هر گوشه از ایران ما پر است از جاذبه ها و فرهنگ های رنگارنگ و خاص. یکی ازین جاذبه های خوشمزه در هر استان، غذاهای سنتی است. و یکی از بی نظیرترین این غذاها، خورش بادام کرمانشاهی است. غذایی اصیل که پای ثابت مجالس رسمی کرمانشاه است.
مواد لازم
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
زعفران دم کرده | نصف فنجان |
خلال بادام | 250 گرم |
روغن محلی | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز درشت | 1 عدد |
گلاب | نصف فنجان |
چوب دارچین | 1 تکه کوچک |
زرشک سیاه | 1 لیوان |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش بادام کرمانشاهی
پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا شیشه ای و سبک شود.
سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید، تفت دهید و به آن زردچوبه و کمی فلفل سیاه اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه که رنگ گوشت تغییر کرد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا اصطلاحا رب رنگ باز کند.
سپس 4 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید، با در بسته و حرارت ملایم، گوشت بپزد.
خلال بادام را پس از شستن، در گلاب خیس کنید تا نرم شود.
وقتی آب خورش کم شد، خلال بادام و چوب دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید 20 دقیقه دیگر بجوشد.
زرشک را با روغن حیوانی کمی تفت دهید و همراه زعفران در اواخر پخت خورش به آن اضافه کنید.
چوب دارچین را خارج کرده و نمک غذا را اندازه کنید. بعد از حدود 10 دقیقه غذای شما حاضر است.
خورش را در ظرف بریزید و همراه برنج سرو کنید و از طعم این خورش بی نظیر لذت ببرید.
نکات مادرانه
برای این خورش و بیشتر خورش های ایرانی بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
زرشک مورد استفاده در این خورش، زرشک سیاه کرمانشاه است که طعم ملسی دارد. در صورت در دسترس نبودن از زرشک قرمز استفاده شود.
چوب دارچین باعث می شود که رنگ خورش تیره نشود.
با توجه به ذائقه ی اهل منزل، میتوانید روغن حیوانی را حذف و از کره استفاده کنید.
برای تزیین این خورش می توانید از پرک بادام استفاده کنید.