هر گوشه از ایران ما پر است از جاذبه ها و فرهنگ های رنگارنگ و خاص. یکی ازین جاذبه های خوشمزه در هر استان، غذاهای سنتی است. و یکی از بی نظیرترین این غذاها، خورش بادام کرمانشاهی است. غذایی اصیل که پای ثابت مجالس رسمی کرمانشاه است.
مواد لازم برای خورش بادام
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
زعفران دم کرده | نصف فنجان |
خلال بادام | 250 گرم |
روغن محلی | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز درشت | 1 عدد |
گلاب | نصف فنجان |
چوب دارچین | 1 تکه کوچک |
زرشک سیاه | 1 لیوان |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش بادام کرمانشاهی
مرحله اول
پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا شیشه ای و سبک شود.
مرحله دوم
سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید، تفت دهید و به آن زردچوبه و کمی فلفل سیاه اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه که رنگ گوشت تغییر کرد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا اصطلاحا رب رنگ باز کند.
مرحله سوم
سپس 4 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید، با در بسته و حرارت ملایم، گوشت بپزد.
خلال بادام را پس از شستن، در گلاب خیس کنید تا نرم شود.
وقتی آب خورش کم شد، خلال بادام و چوب دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید 20 دقیقه دیگر بجوشد.
مرحله آخر
زرشک را با روغن حیوانی کمی تفت دهید و همراه زعفران در اواخر پخت خورش به آن اضافه کنید. چوب دارچین را خارج کرده و نمک غذا را اندازه کنید. بعد از حدود 10 دقیقه غذای شما حاضر است. خورش را در ظرف بریزید و همراه برنج سرو کنید و از طعم این خورش بی نظیر لذت ببرید.
نکات کلیدی
- برای این خورش و بیشتر خورش های ایرانی بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
- زرشک مورد استفاده در این خورش، زرشک سیاه کرمانشاه است که طعم ملسی دارد. در صورت در دسترس نبودن از زرشک قرمز استفاده شود.
- چوب دارچین باعث می شود که رنگ خورش تیره نشود.
- با توجه به ذائقه ی اهل منزل، میتوانید روغن حیوانی را حذف و از کره استفاده کنید.
- برای تزیین این خورش می توانید از پرک بادام استفاده کنید.